Laster Events

« All events

  • Beklager. Denne event har allerede funnet sted.

Fredsprismarkering i Trondheim

Dec 10th @ 5:00 PM - 8:00 PM

Trondheim feirer fredsprisvinneren ICAN: Fakkeltog og åpent festmøte 10. desember!

Nobels Fredspris for 2017 er tildelt The International Campaign for the Abolition of Nuclear Weapons (ICAN) for arbeidet med å forby og avskaffe atomvåpen. Som en hyllest til Fredsprisvinneren og støtte til kampanjen mot atomvåpen arrangeres det fakkeltog i bygatene i Trondheim og festmøte i Trondheim Katedralskoles auditorium.

Fakkeltoget og festmøtet starter med togstart på 22. juli-plassen ved siden av Vår Frues kirke kl. 17:00, og vi avslutter i Katedralskolens auditorium med et festmøte fra 18:00 til 20:00.

Vi inviterer alle til å delta i arrangementene i Trondheim for å øke engasjementet for fredsarbeid og avskaffelse av atomvåpen, og vi oppfordrer den norske regjering til å undertegne FN traktaten mot atomvåpen som ICAN har tatt initiativet til og som 122 FN-nasjoner hittil har undertegnet.

ICAN ble belønnet med Nobels Fredspris for sin pådriverrolle i FN der et stort flertall av medlemslandene stemte for en resolusjon som tok sikte på å avskaffe de mest dødbringende våpen verden har sett. Vedtaket er helt i tråd med hva befolkningen i medlemslandene, også i Norge, ønsker. Men enkelte land utmerket seg ved en stemmegivning i FN i utakt med befolkningens vilje. Et av disse landene er Norge. Norge stilte seg på sidelinja i arbeidet for å forby/avskaffe atomvåpen, og hyllesten til ICAN som fredsprisvinner er samtidig en oppfordring til Regjeringen i Norge om å følge folkeviljen og underskrive FN-traktaten.

Tilsluttet:

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros
Leger Mot Atomvåpen
Nei Til Atomvåpen
Norges Fredsråd

Spørsmål?
Send mail til solung.nidaros@folkehjelp.no

Details

Date:
Dec 10th
Time:
5:00 PM - 8:00 PM
Event Kategori:
Price:
Free entrance

Organizer

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros
Email:
Website:
www.norskfolkehjelp.no/nidaros

Sted

Tordenskioldsparken
Vår Frue gate
Trondheim, Sør-Trøndelag 7013 Norway
+ Google Map
Something inappropiate? Please, report here