Alps

Dette arrangementet har passert
Alps
9 februar 2024, 19:15
Cinemateket Trondheim
Billetter
Movies

Alpeis Hellas 2011 Regi Yorgos Lanthimos Manus Yorgos Lanthimos, Efthimis Filippou Foto Christos Voudouris Med Angeliki Papoulia, Ariane Labed, Aris Servetalis 1t 33m DCP Gresk tale, engelsk tekst Aldersgrense 15 år

I Alps møter vi en gruppe mennesker som har et foretak som også heter Alps, der virksomheten går ut på å framstå som, rollespille som eller være stand in for nylig avdøde familiemedlemmer, til pårørende som altså kjøper disse tjenestene av Alps, som en del av sorgarbeidet og bearbeidelsen av tap. Lederen av gruppen er en ambulansesjåfør som går under navnet Mont Blanc, og han har stålkontroll på ting fram til han rekrutterer en sykepleier som får navnet Monte Rosa. Hun begynner å teste grensene for hvordan «alpene» involverer seg i de sørgende familienes liv, noe som setter balansen innad i gruppen på prøve.

Yorgos Lanthimos fulgte opp suksessen med Dogtooth med en nesten enda mer kald, forstyrrende og fremmedgjørende film. Alps er kanskje den mest utfordrende filmen vi viser i denne serien med verk av denne greske mesterregissøren, men den er en viktig bestanddel i karrieren hans og et frampek mot filmene som kom da Lanthimos begynte å jobbe med engelskspråklige manus og skuespillere litt senere. 

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by