Ane Hjort Guttu "Voice" (2023) premiere m/regissørbesøk

Ane Hjort Guttu "Voice" (2023) premiere m/regissørbesøk
6 oktober 2023, 16:00
Cinemateket Trondheim
Billetter
Movies
Filmbyrået Jack, Cinemateket og Trøndelag senter for samtidskunst presenterer filmen "VOICE" av kunstner og filmregissør Ane Hjort Guttu.

Filmen "VOICE" er et super aktuelt og presist bidrag til senere års debatter om representasjon og maktforhold i Norge. Etter filmen kan man stille spørsmål direkte til regissøren og høre Guttu fortelle om filmen i samtale med Carl Martin Rosenkilde Faurby (Daglig leder, Trøndelag senter for samtidskunst - TSSK).

Voice (Ane Hjort Guttu, Norge 2023)
1t 30m - Norsk tale, engelsk tekst - Aldersgrense 9 år

Om filmen:
På filmverkstedet VOICE i Groruddalen lærer ungdom å lage korte filmer tenkt for sosiale medier om ting som opptar dem. En etablert filmskaper har fått øynene opp for verkstedet, og kommer for å lage en film om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning. Hvilken rett har hun som utenforstående til å fortelle deres historie?

Voice er en film om unge mennesker og mediene. På filmverkstedet lærer ungdommene å uttrykke seg gjennom enkle verktøy. Verkstedet ledes av aktivistene Dawit, Sara og Juan på ukonvensjonelt vis, der alle deltar og skaper noe sammen. Den erfarne filmskaperen Rhea, som kommer for å lage film om dem, har en tradisjonell tilnærming til dokumentarfilm skaping, og det tar ikke lang tid før ungdommene begynner å lure på om hun er rett person til å fortelle deres historie.

Regissør Ane Hjort Guttu er billedkunstner og filmskaper med base i Oslo. Hun har produsert og regissert en rekke korte og lengre filmarbeider, og deltatt i filmfestivaler som MoMA Doc Fortnight, International Film Festival Rotterdam, CPH:Dox eller Courtisane Festival Ghent. Hun har vært festspillkunstner i 2015 og vist filmer på Sydneybiennalen, Gwangjubiennalen og Wien-biennalen, samt i en rekke internasjonale kunstinstitusjoner. Guttu er også aktiv som skribent og kurator, og hun er professor i samtidskunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by