Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Anna Ihle & Idun Baltzersen-Mathias

14. feb @ 12.00 - 17.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

I løpet av de siste par årene har Idun Baltzersen og Anna Ihle tydelig markert seg på den norske kunstscenen med spørsmål knyttet til håndverk, arbeid og kunstnerrollen. I sin utstilling ved Trøndelag senter for samtidskunst utforsker de premissene for kunstnerisk arbeid, blant annet gjennom utprøvende strategier for stressmestring og anerkjennelse. Hvordan fremstilles kunstnere for eksempel gjennom språket, og hva er suksesskriteriene for å lykkes som kunstner?

 

Begge kunstnerne tar utgangspunkt i trevirke i sitt arbeid. Idun Baltzersen (f. 1987, Trondheim) i form av tresnitt, grafikk og tegning i stort format. Hennes motiver vokser frem fra en interesse for heltinner, martyrer og ulike visuelle representasjoner knyttet til kjønn og seksualitet – idealer elsket av kunsthistoriens mannlige mestere gjennom tidene. I utstillingen “Mathias” presenterer hun en ny serie portretter av anerkjente europeiske kunstnere som heter Mathias, blant annet Matias Faldbakken og Mattias Härenstam, skåret ut i blå linoleum. Hun viser også blant annet et nytt stort tresnitt “Selvportrett som stor hund”, som måler hele 3,5 x 3 meter. Bildet, som er trykket på tekstil, viser et motiv av en ung jente som vender seg bort fra betrakteren og betrakteren i stedet møter blikket til en gigantisk hund.

 

Anna Ihle (f. 1984, Stavanger) har i flere år arbeidet med tema relatert til arbeidsmoral, arbeidsledighet, motivasjon og latskap. I sin arbeidshverdag etterstreber hun en åtte til fire arbeidsdag. Gjennom å hengi seg til arbeidet underkaster hun seg verdier tilknyttet en norsk protestantisk arbeidsmoral. Ihle viser et nyprodusert verk som er formet etter en bittskinne tannlegen har støpt for å hindre henne i å gnisse tenner når hun opplever stress. Dette lille hjelpemiddelet for å håndtere en hektisk hverdag, har blitt til en enorm skulptur som hun har bearbeidet i trevirke. Vi får også se et videoverk med en åpningstale som tematiserer språket kunstverdenen ofte bruker om sine store sønner.

 

Idun Baltzersen har studert ved Kunsthøgskolen i Bergen og har en MFA fra Konstfack i Stockholm (2014). Anna Ihle har en MFA fra Konstfack i Stockholm (2014) og har studert ved National Institute of Design, Ahmedabad, og Jan Van Eyck akademiet i Maastricht (2018-19). Baltzersen og Ihle har samarbeidet siden 2015, og har tidligere stilt ut sammen blant annet ved Vestfold Kunstsenter, Nils Aas Kunstsenter og Buskerud Kunstsenter. Dette er deres syvende store samarbeidsutstilling.

 

Utstillingen er støttet av Kunstsentrene i Norge, Jan Van Eyck akademiet og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

 

www.idunbaltzersen.no

www.annaihle.com

Detaljer

Dato:
14. feb
Tid:
12.00 - 17.00
Arrangement Kategori:
Pris:
Fri adgang

Arrangør

Trøndelag senter for samtidskunst
E-post:
Nettsted:
www.samtidskunst.no

Sted

Trøndelag Senter for Samtidskunst
Fjordgata 11
Trondheim, Sør-Trøndelag 7010
+ Google Map
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her