Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Åpen forelesning: popmusikkens musikkteknologi

21. feb @ 19.00 - 20.00

Rockheim har et tett samarbeid med NTNU, Institutt for musikk. Torsdag 21. februar kl 19. 00 kan du være med på en åpen og gratis forelesning med tittelen «Popmusikkens musikkteknologi».

Forelesningen holdes av Andreas Bergsland – førsteamanuensis og studieprogramleder ved NTNU Institutt for musikk, seksjon for musikkteknologi.

Forelesningen er en del av NTNU-kurset Musikkteknologi i et historisk lys, men kan også være interessant for andre som er fascinert av populærmusikk og musikkteknologi. Forelesningen knytter også an til utstillingen Rockens verktøy som åpnet på Rockheim høsten 2016. I utstillingen viser vi frem instrumenter og musikkteknologi som har hatt betydning for populærmusikkhistorien i Norge.

Gratisbillett hentes ut her: https://rockheim.hoopla.no/sales/popmusikkensmusikkteknologi

Om foredraget: 

Denne forelesningen fokuserer på musikkteknologi som var viktig for utviklingen av populærmusikken etter andre verdenskrig. Først gis en bredt anlagt presentasjon av viktige instrumenter som ble utbredt i denne perioden, som el-gitaren og synthesizeren. Deretter diskuteres hvordan de nye lydmediene i perioden påvirket både produksjon og konsumpsjon av musikk. Avslutningsvis drøftes hvordan mulighetene som lå i lydstudioets innspillingsteknologi og analoge lydeffekter påvirket både praksis og estetikk på ulike tidspunkt etter krigen. Du får høre både velkjente og mindre kjente lydeksempler som illustrerer viktige poeng i foredraget.

 

Detaljer

Dato:
21. feb
Tid:
19.00 - 20.00
Arrangement Kategorier:
, ,
Pris:
Fri adgang

Arrangør

Rockheim
E-post:
Nettsted:
https://www.rockheim.no

Sted

Rockheim
Brattørkaia 14
Trondheim, Sør-Trøndelag Norway
+ Google Map
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her