Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

What Wood Would. Fortellinger i tre

22. jun @ 18.00 - 18.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

En utstilling om trematerialets posisjon i norsk kunst i dag.

Årringer, kvister, yteved, kjerneved, hardt, mykt, lett, tungt og levende, ulike farger og ulike glanser, intarsia, skjæring, dreiing, liming, snekring og gjenbruk, tradisjon og innovasjon. Skogen har vært en livsviktig naturresurs som har gitt oss ly, varme, verktøy for å overleve, arbeidsplasser og industri.

Skogen er også materiale vi formgir vårt intellektuelle og emosjonelle liv med. Treobjekter er øyeblikkelig i stand til å gi oss en meningsfull og gjenkjennelig relasjon til historien, tradisjonen og kulturen. Treskjærerkunsten har hatt en nøkkelposisjon i utviklingen av begrepene folkekunst og kunsthåndverk. What wood would – fortellinger i tre er ikke en sentimental tilbakevending til folkekunstens tradisjonelle referanser, men bygger videre på den samme oppfatningen som fordums treskjærere hadde: Håndverket og kunstbegrepet må gå hånd i hånd for å utnytte potensialet i materialet på en nyskapende måte.

Denne forestillingen er fortsatt anvendelig for dagens kunst som har tre som sitt hovedmateriale. Teknikkene har forandret seg, men nærheten til materialet preger fortsatt trekunsten. What wood would – fortellinger i tre viser et knippe norske samtidskunstnere som har vandret i skogen uten å gå seg vill.

Detaljer

Dato:
22. jun
Tid:
18.00
Arrangement Category:
Pris:
CC: 100,- / 80,-

URL arrangement

Mer info:
http://nkim.no/

Sted

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Munkegata 5
Trondheim, Sør-Trøndelag 7013 Norway

Arrangør

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
E-post:
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her