ÅPNINGSFILMEN PÅ KOSMORAMA // HAMMARSKJÖLD

May be an image of 8 people and text
ÅPNINGSFILMEN PÅ KOSMORAMA // HAMMARSKJÖLD
4 mars 2024, 18:00
Prinse
Billetter
Festival
Movies

Kosmorama - Trondheim internasjonale filmfestival er stolte over at Hammarskjöld blir vår åpningsfilm. Hammarskjöld vises på festivalens første dag, 4. mars, kl. 19.00 i prinsen 6, og kl. 19:15 i prinsen 3.

Om Filmen:
Kosmoramas åpningsfilm er i år den medrivende spenningsfilmen om Dag Hammarskjöld. Mikael Persbrandt spiller hovedrollen som den svenske toppdiplomaten i filmen om hans dramatiske liv som generalsekretær i FN.

Dag Hammarskjöld ble tildelt Nobels fredspris posthumt og var en av verdens fremste diplomater i sin tid. I 1961 har Dag Hammarskjöld ett år igjen i stillingen som FNs generalsekretær, en posisjon han overtok etter norske Trygve Lie. Deretter skal han flytte hjem til Österlen og endelig legge storpolitikken bak seg. Men samtidig herjer den kalde krigen for fullt, og i Afrika ligger brennpunktet i Kongo.

Dag Hammarskjöld tar på seg det kompliserte oppdraget å mekle fred og enighet i den betente konflikten i det splittede landet. En umulig oppgave ifølge mange, et selvmordsoppdrag ifølge andre.

Filmen er regissert av danske Per Fly, som tidligere har stått bak kritikerroste filmer som Bænken (2000), Arven (2003) og Monica Z (2013). Med Hammarskjöld har han laget en av vinterens største skandinaviske filmer. Den har også et tydelig trøndersk tilsnitt, ettersom musikken av komponist Raymond Enoksen er spilt inn på Øra Studio med pianist Else Bø og musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene. Vi i Kosmorama gleder oss til å åpne festivalen med denne storfilmen om en av verdens fremste fredsforkjempere og hans gåtefulle skjebne.

Åpningsfilmen Hammarskjöld vises på festivalens første dag, 4. mars, kl. 19.00 i Prinsen 6, og kl. 19:15 i Prinsen 3.
Filmen har 15 års aldersgrense.

Les mer og kjøp billetter her: https://www.trondheimkino.no/f/hammarskjold/1302


NB! Åpningsfilmen er en spesialvisning og er derfor ikke inkludert i festivalpasset.

Sted
Arrangører
Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival
https://kosmorama.no/admin@kosmorama.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by