Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Árjas jubileumskonsert Tråante 2017

8. feb @ 21.00 - 00.00

Árja arrangerer konsert i forbindelse med 100 års jubileet Tråante 2017 onsdag den 8.02, sted Studentersamfundet i Trondheim, dette er vår gave til det samiske folk.

Kjente band som Felgen Orkester og Duolva Duottar blir å finne på scenen i Trondheim. Det blir også være andre kjente samiske artister å finne på scenen. Konserten er gratis for alle helt frem til lokalet er fullt, det er om å gjøre å være først i køen. Hoved konserten starter 22:00 med Felgen Orkester og Duolva Duottar, men dørene åpnes 21.00, hvorav oppvarmingsartistene starter å spille 21.30.

For mer informasjon følg med på våres Facebook-side eller nettsiden våres http://www.árja.no

Buerie båeteme! – Bures boahttin! – Buoris boahtem! – Hjertelig velkommen!

Felgen Orkester fra Karasjok begynte å formes rundt 2011 og består av 5 søskenbarn og en kamerat som sikkert også er i slekt med resten. I 2013 ga bandet ut sin første EP «Soajat» og i 2015 kom det første albumet «Skealbma Mojit». Bandet har spilt på de fleste samiske scenene og var blant de første samiske bandene som tok i bruk pyro-effekter under konsertene. Musikken er munter og folkelig, med både trekkspill og mandolin, krydret med innslag av rock og melodiøs pop. Alle tekstene er på nord-samisk og henter mye av inspirasjonen fra det abstrakte i naturen, kombinert med joik. Låtene er allsang-vennlige, men har også dybde i både tekst og musikalsk uttrykk. (Kilde: https://www.facebook.com/felgen.orkester/)

Duolva Duottar er blitt kjente etter å ha vært med i Norske Talenter i 2008. Rappe-trioen fra Maze/Kautokeino fikk utilsiktet drahjelp av dommerformann Thomas Gjertsen som ikke forsto teksten og derfor ikke ville sende guttene videre til neste runde, noe som vakte oppsikt i hele landet! Etter suksessen i finalen i Norske Talenter, har gruppa turnert i alle de nordiske landene, inkludert Russland. I Russland har de presentert Finnmark under «Finnmarksdagene» i 2010. Under den internasjonale klimakonferansen i Tromsø i 2009 var Duolva Duottar et selvfølgelig valg for å underholde bla. Al Gore og andre celebriteter. Der ville man vise det ypperste av samisk musikk. Jonas Gahr Støre sa i åpningstalen til konserten at «Duolva Duottar er en av de viktigste samiske kulturformidlere» I november 2011 ble debutalbumet «Da lea Duolva Duottar» lansert i Kautokeino og Alta. Albumet fikk strålende kritikk i flere media i Finnmark. (Kilde: https://www.facebook.com/duolvaduottar/?fref=ts)

Detaljer

Start:
8. feb @ 21.00
Slutt:
9. feb @ 00.00
Arrangement Category:
Pris:
Fri adgang
Se festivalprogram her:
Tråante 2017

Sted

Studentersamfundet
Elgesetergate 1
Trondheim, Sør-Trøndelag 7030 Norway
Tlf:
99 21 59 10

Arrangør

Árja
E-post:
Nettsted:
http://www.xn--rja-dla.no/
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her