Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Båthallen

13. jan @ 11.00 - 16.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

Båthallen viser klinkbygde tradisjonsbåter fra Midt-Norge. Båtene er nøye plukket ut av båtbygger Einar Borgfjord og viser variasjoner i skrogfasong, ulike bruksområder og båtenes egenskaper. Her kan man se Åfjordsbåten i størrelsene to-kne-færing til læstabåt. Det er utstilt såkalte overgangsbåter i sør og nord av fylket, slik som nordmørsbåt og nordlandsbåt (Rana). Trondheimsfjordens eget smykke, innherredsfæringen, har fått en hedersplass.. Som en forklaring på den viktige skrogfasongen på båtene, henger det 4 båter i taket som illustrerer dette ved å se på vannlinja. Den sjeldne Giplingferja fra Mosvik henger opp under taket og har detaljer fra jektebygging i seg. På den ene langveggen henger et 100 m2 ullseil hvor duken er vevd av Amy Lightfoot og seilet er sydd av Frode Bjøru. Båten til Jakob Åsan fra Rissa står også utstilt, i tillegg til den utrolig raske firingen «Hitra» med det helt spesielle innløpet.

Utstillinga viser også en fin samling båter som er brukt på ferskvann eller elver med bl.a. en eike fra elva Skauga, en stokkebåt fra Prestbuvatnet i Meldal, en pram fra prestegården i Leksvik og en spissbåt fra elva Namsen. Senere kommer en samisk båt (en bask) som for tiden er utstilt på Sverresborg trøndelag folkemuseum.

Utenfor gelenderet henger en sjalupp som har fraktet kong Oscar II flere ganger ved hans besøk i Trondheim på 1800-tallet. Den er brukt på sjøen, og kanskje fraktet den kong Oscar II fra DS Hansteen eller krigsskipet Heimdal. Sjaluppen er med i utstillinga fordi den er en fin klinkbygd båt utført av en dyktig båtbygger.

Detaljer

Dato:
13. jan
Tid:
11.00 - 16.00
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 120,-

URL arrangement

Mer info:
https://kystensarv.no/batmagasinet

Arrangør

Museet Kystens Arv
E-post:

Sted

Museet Kystens Arv
Myrssjøen 44
Trondheim, 7105 Norway
+ Google Map
Nettsted:
www.kystensarv.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her