BOKBAD MED ERLEND LOE OG JONNY HALBERG // STORSALEN

Dette arrangementet har passert
BOKBAD MED ERLEND LOE OG JONNY HALBERG // STORSALEN
25 april 2024, 17:00
Storsalen, Studentersamfundet
Debate
Other
Theater / Show

orsdag 25. april kommer Erlend Loe og Jonny Halberg til Samfundet for samtaler om deres nyeste bøker.

Billettsalget åpner 22. mars, kl. 12.00!

Erlend Loe (f. 1969) er en kritikerrost og prisbelønt forfatter, anerkjent kritiker, oversetter, gjendikter og film- og serieskaper. Han er oppvokst Trondheim og bosatt i Oslo. Loe debuterte med romanen Tatt av kvinnen I 1993, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Naiv. Super i 1996. Barnebøkene og animasjonsfilmene om truckføreren Kurt har nådd et stort publikum, og Kurt quo vadis ble tildelt Kritikerprisen.
Loe har skrevet manus til en rekke filmer og ble tildelt Gullruten for manuset til TV-serien Kampen for tilværelsen (2014). Loe ble tildelt Aschehougprisen for sitt forfatterskap i 2013. Bøkene hans er oversatt til mange språk.

Hans siste bok, Drømmenes sykkelregister handler om Solveig som får en sykkel stjålet i en drøm og oppdager at forsikringen ikke gjelder for sykler som stjeles i drømme.

Foto: Anna-Julia Granberg

Jonny Halberg (f. 1962) debuterte med novellesamlingen Overgang til tertiær i 1989. Halberg fikk sitt gjennombrudd med romanen Flommen (2000), som han mottok en rekke priser for. Halberg har skrevet ti romaner, tre novellesamlinger, to filmmanuskript, samt en rekke artikler, anmeldelser og essays om litteratur og film i Vinduet, ZETT, BLA og Samtiden. Han har vært litteraturanmelder i Dagbladet og Morgenbladet. Bøkene hans er oversatt til dansk, tysk, nederlandsk, rumensk og russisk.

Om boken Johannes’ åpenbaring:
Tidligere standupkomiker Johannes Kaupang reiser tilbake til Skatøy for å begrave faren sin. Faren, en folkekjær lege, har hengt seg på sitt eget kontor. Johannes og faren har mange års uvennskap bak seg, og under forberedelsene til begravelsen dukker det opp brev som faren har skrevet om livet sitt på Skatøy. Johannes begynner å undersøke hva faren egentlig har drevet med, og hvem han var bak den ulastelige menneskevenn-fasaden. Han får etter hvert øye på en mann han ikke kjenner, og som er styrt av krefter han ikke vil vedkjenne seg.

Dørene åpner 18.30

Sted
Storsalen, Studentersamfundet
Elgeseter Gate 1, Trondheim, Norge
Arrangører
Studentersamfundet i Trondhjem
http://www.samfundet.nopost@samfundet.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by