Boligdebatt: BLOKKA m/regissørbesøk

May be an image of 11 people
Boligdebatt: BLOKKA m/regissørbesøk
28 februar 2024, 17:00
Cinemateket Trondheim
Billetter
Debate
Movies
BLOKKA (93 min): En intim og provoserende dokumentar om gentrifisering og det brutale norske boligmarkedet. Møt regissør Aslaug Holm og andre gjester til samtale om boligpolitikk etter filmen. Hvordan er ståa i Trondheim i 2024? Vi får besøk av Kathrine Emilie Standal, daglig leder for Boligstiftelsen i Trondheim, som bidrar med sine betraktninger. Flere gjester annonseres senere.

BLOKKA (Aslaug Holm, Norge 2023)
1t 30m - Norsk tale, norsk tekst - Tillatt for alle

På Sagene i Oslo ligger det en rød teglsteinsblokk fra 1960-tallet som ser ut som selve bildet på sosialdemokratisk boligpolitikk. Virkeligheten i Maridalsveien 128 er imidlertid alt annet enn sosial. Etter en uryddig prosess i 2016 fikk ikke beboerne benytte seg av forkjøpsretten slik de i henhold til loven har krav på, og dermed endte blokka i hendene på eiendomsbaronen Ivar Tollefsen og selskapet Heimstaden. Heimstaden planlegger å pusse opp gården, hvilket innebærer å øke husleia til et nivå hvor mange av de som bor der i dag vil bli presset ut. Nå kjemper en gruppe beboere for å beholde hjemmene sine, men hvilke muligheter har de når kommunen og kapitalen tilsynelatende står på samme side?

Med BLOKKA har den prisbelønte dokumentarfilmskaperen Aslaug Holm laget en engasjerende film om det norske boligmarkedet, og om hvor maktesløse mennesker uten formue er i møte med de brutale markedskreftene. Dette er en kritisk og medmenneskelig dokumentar fra regissøren av BRØDRE og GENERASJON UTØYA.
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by