Champagnemiddag i Kjøkkenet i Veita med Dame de Carreau

Champagnemiddag i Kjøkkenet i Veita med Dame de Carreau
24 september 2024, 17:00
To Rom og Kjøkken
Billetter
Food and drinks

Tirsdag 24.september kl. 19.00 setter vi opp en eksklusiv middag i Kjøkkenet i Veita, når vi får besøk av Oriane Carreau fra champagnehuset Dame de Carreau.

Gjennom flere generasjoner med vinmakere, fra far til sønn, og nå videre fra far til datter, har nå Oriane Carreau banet sin egen vei. I 2014 begynte hun prosessen med å konvertere en liten vinmark til organisk sertifisering, en tidkrevende prosess. Domenet, som strekker seg over 6 hektar, driftes etter strenge prinsipper om naturlig produksjon både i vinmark og vinkjeller. Far og datter har dedikert mye tid på å utforske de subtile nyansene i terroiret vinrankene står.

Det er særlig et fokus på individuelle parseller, årgangsvin og sjeldne druetyper som står sentralt hos Carreau.

Champagne Dame de Carreau har sitt utspring i landsbyen Celles-sur-Ource, kjent for den høyeste tettheten av champagneprodusenter i én enkelt landsby. Landsbyen ligger i Côte des Bar, sør i Champagne, der jordsmonnet preges av mer leire sammenlignet med områder lengre nord, noe som minner mer om jordsmonnet i Chablis. Kimmeridge-jordsmonn er fremtredende i området, noe man kjenner i hennes cuveer.

Vinene som blir servert denne kvelden:
Blancs Vrais 2018
Blanc Vrais 2019
Bonnes Bondes 2014
Bonnes Bondes 2015
Batarde 2015
Batarde 2017

Vi serverer snacks og en 4-retters meny, med noen av de beste råvarene vi har tilgjengelig.
Måltidet avsluttes med konfekt fra Jentene på Tunet.

2095,- per person.

Sted
To Rom og Kjøkken
Carl Johans gate 5 Trondheim 7010 Norway
Notater: Kjøkkenet i Veita
Arrangører
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by