DER DET FINST FUGLAR av Maren Uthaug

DER DET FINST FUGLAR av Maren Uthaug
27 mai 2024, 17:30
Trøndelag Teater
Billetter
30 mai 2024, 17:30
Trøndelag Teater
Billetter
Theater / Show

Johan. Marie. Darling. En kjærlighetshistorie.  
   

«Ingen er skapt til å leve aleine på et skjær» sier havnemesteren i det lille kystsamfunnet omgitt av høy himmel og skummende hav. Derfor er det krav om at fyrvokteren må ha familie. I hvert fall en kone.  

Johan elsker Hannah, men gifter seg med Marie for å få stillinga på fyret. En nødløsning. En av mange skjebnesvangre livsvalg styrt av kjærlighetslengsel, begjær og frykt for ikke å passe inn. Bølgene kaster seg over skjæret, mens den lille familien i det trange fyret kjemper mot isolasjonen og sin egen natur.   

Johan har sin historie, Marie har sin, Darling har sin. Det avdekkes et vanvittig, grotesk handlingsforløp. Til sammen vever de ulike versjonene en hjerteskjærende kjærlighetshistorie.  

Der det finst fuglar er ein nordisk noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor” skrives det bak på boka, som kom ut i 2020.   

Maren Uthaug er født i 1972, er dansk-norsk og bor i København. Hun har samiske røtter, og hennes forfatterskap har de siste årene blitt hyllet, blant annet med DR Romanpris for Der det finst fuglar. Hun hadde sin debut som romanforfatter i 2013, i tillegg til å ha gitt ut flere tegneserier. Der det finst fuglar ble høsten 2023 iscenesatt ved Teater Nordkraft i Aalborg i dramatisering av Minna Johannesson. Hos oss er det regissør Kjersti Haugens dramatisering vi får presentert.  

Sted
Trøndelag Teater
Prinsens Gate 20, 7012 Trondheim, Norge
Notater: Studioscenen
Arrangører
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by