Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Desemberutstilling 2017: den antroposene byen

13. jan @ 08.00 - 20.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

Desemberutstillingen er Trondhjems Kunstforening sin årlige, juryerte medlemsutstilling. Desemberutstilling 2017 holdes i vår 1.etasje/Café Ni Muser fra 02.desember 2017 til 21.januar 2018. Alle medlemmer har mulighet til å sende inn en søknad med digitale foto av opptil fem (5) verk for juryering. TKFs kunstneriske råd vurderer alle arbeider, og velger ut noen verk som best representerer årets tema. Arbeidene som sendes inn til juryering må være produsert i løpet av året 2017.

Tema for desemberutstilling er: den antroposene byen

Nye områder som Brattøra, Ranheim og Lilleby er under utvikling og universitetscampus skal flyttes. Denne ekspansjonen skaper debatt og flere grupper har engasjert seg i spørsmål om parker som Nidarø og Høgskoleparken, samt for å gjøre tungt trafikkerte områder som Innherredsveien ”grønne”. På et nivå handler disse kontroversene om formingen av morgendagens Trondheim. På et annet nivå, synliggjør disse debattene interessante spenninger mellom by og natur. I en stund nå, har byen blitt sett på som et kultivert rom der naturer av forskjellig slag lukkes ute til fordel for menneskeskapte infrastrukturer som bygninger, veier, kloakk og elektrisitetsnett. Diskusjonene om fremtidens Trondheim viser imidlertid at idéen om byen som et utelukkende menneskelig rom er i ferd med å endres.

Endringer er i emning. En rekke vitenskapsfolk hevder at vi har entret en ny epoke, Antroposen, der mennesket har blitt en naturkraft som former grunnleggende naturprosesser, som for eksempel klima, heller enn å formes av naturprosessene. Dette innebærer at naturen må tas med i beregning i saker der den tidligere ble utelatt. Kort sagt: der vi før bygde byer for å beskytte oss selv mot naturen og dens farer, må vi nå vise omsorg for naturene vi har makt til å ødelegge, men som vi samtidig er avhengige av. Spørsmålet blir da: Hva er en god by? For deg? For andre? Hva må inkluderes i en god by? Hvilke naturer kan integreres i en by? Kort sagt, hvordan kan vi se for oss den antroposene byen?

Til Desemberutstilling 2017 ønsker Trondhjems Kunstforenings kunstneriske råd at medlemmene skal visualisere sine tanker, følelser og refleksjoner rundt forholdet mellom naturen og byen. Vi ønsker bidrag som tematiserer forholdet mellom naturen og byen med utgangspunkt i mange forskjellige tema, for eksempel sosialt, politisk, natur og kultur, arkitektonisk osv.

Detaljer

Dato:
13. jan
Tid:
08.00 - 20.00
Arrangement Categories:
, ,
Pris:
Fri adgang

Arrangør

Trondhjems Kunstforening
E-post:
Nettsted:
www.tkf.no

Sted

Café Ni Muser
Bispegata 9A, 1. etasje
Trondheim, Sør-Trøndelag 7013
+ Google Map
Tlf:
90729133
Nettsted:
http://nimuser.no/
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her