Nabokovs Lolita dreier seg om forholdet mellom Humbert Humbert, en godt voksen mann, og Dolores Haze, ei tolv år gammel jente. Humbert forgriper seg seksuelt på henne over en lang periode. Romanen er av mange beskrevet som en kjærlighetsfortelling.
I Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta møter vi Lo. Hun er scenekunstner med internasjonale ambisjoner, men hun begynner å få dårlig tid. Hun har vært en ung skjønnhet, et fascinasjonsobjekt ingen ville lytte til. Den første delen av livet måtte hun hele tiden forholde seg til blikket som avkler, og stadig nye mulige overgrep. Nå, som snart middelaldrende kvinne, er hun i ferd med å bli usynlig. Kroppen hennes begeistrer ikke lenger sitt publikum. Lo satser derfor på et mer inkluderende og «queer» uttrykk.
Med seg på scenen for å iscenesette sine kvinnelige erfaringer har hun «venninnene» i drag-kollektivet De Tre Søstre – My, Mo og Ho. De homofile dragdronningene gir Lo samtidsrelevans, håper hun, og My er en suksessfull koreograf og samtidsdanser med elastisk kropp og internasjonalt nedslagsfelt. Dette er kanskje den siste sjansen Lo vil få. Sammen med De Tre Søstre skal hun spille ut sitt liv og fylle teaterscenen med den snart middelaldrende kvinnekroppen og den skeive kroppen i (u)skjønn forening. Det skal bli hennes internasjonale gjennombrudd.
Kristinsdottir/Willyson er blant landets mest markante scenekunstnere. De er kjent for såre, komplekse og lattervekkende forestillinger med store spørsmål, sterke følelser og små mennesker. Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta er den nyeste i en rekke kritikerroste produksjoner der kunstnerduoen går i dialog med klassisk litteratur, med nyskrevet dramatikk og blikket festet på samtiden.
Da Kristinsdottir/Willyson i fjor hadde premiere på Eksotisk dans på Trøndelag Teater, skrev scenekunst.no: «Friskt teater på mange måter … et særegent univers som er både forlokkende og frastøtende.» Når de nå vender tilbake, er begge på scenen sammen med trønderne Magnus Myhr og Ibrahim Fazlic.
«Superduoen Kristinsdottir/Willyson nyleser Vladimir Nabokovs 1950-tallsklassiker med 2023-briller: Etter #metoo og med en deprimerende dose livserfaring i bagasjen.»
– Ragnhild Tronstad, Norsk Shakespearetidsskrift
Medvirkende:
Mo: Ibrahim Fazlic
Ho: Eirik Willyson
My: Magnus Myhr
Lo: Hildur Kristinsdottir
Konsept, tekst Kristinsdottir/Willyson
Scenografi, lys, video Eilif Fjeld og Oscar Udbye
Lyd Vilde Ilkama Nupen
Kostyme Katja Ebbel
Maske Hege Ramstad
Dramaturg Siri Løkholm Ramberg
Produsent Anders Borchgrevink og Ingeborg Husbyn Aarsand
Støttet av Kulturrådet, Dramatikkens hus