Dogtooth (35mm)

Dogtooth (35mm)
9 februar 2024, 17:00
Cinemateket Trondheim
Billetter
Movies

Kynodontas Hellas 2009 Regi Yorgos Lanthimos Manus Yorgos Lanthimos, Efthimis Filippou Foto Thimios Bakathakis Med Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia, Anna Kalaitzdou 1t 37m 35mm Gresk tale, engelsk tekst Aldersgrense 15 år

En far, mor og deres tre barn bor i et stort hus i en øde utkant av en by. Huset deres er omgitt av et høyt gjerde. Barna har aldri har vært utenfor gjerdet, de blir undervist, underholdt og trent alt etter hva foreldrene anser som hensiktsmessig, fullstendig uten påvirkning utenfra. De tror at flyene som flyr over huset er leketøy, at katter er blodtørstige monster og at zombier er små gule blomster. Den eneste personen utenfra som får besøke huset er Christina, som på farens oppfordring besøker huset for å tilfredsstille sønnens begjær. Hele familien liker henne, og spesielt den eldste datteren. Én dag gir Christina henne en hårbøyle med selvlysende steiner på, men ber samtidig om noe i retur.

Dogtooth var Yorgos Lanthimos’ tredje spillefilm, og hans internasjonale gjennombrudd. Filmen vant prisen for beste film i Un Certain Regard i Cannes i 2009, og den ble en stor festival- og kritikerfavoritt i kjølvannet. Dogtooth er en kompromissløs, forstyrrende og provoserende film som virkelig setter sitt publikum på prøve, og den var ledestjerne i en liten bølge av kunstnerisk ambisiøse greske filmer som kom rundt slutten av det første tiåret på 2000-tallet. Filmens fotograf Thimios Bakathakis, som har fotografert fire av Lanthimos’ filmer, var forøvrig også fotograf på Eskil Vogts debutfilm Blind.

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by