Ekstrakonsert: Bjørn Marius Hegge vs. Rotmo med NTNU Jazzensemble
torsdag, november 26, 2020 på 6:00 PM - 7:30 PM

Ekstrakonsert: Hegge vs. Rotmo med NTNU Jazzens.

Detaljer
Arbeidslaget hass Bjørn Marius Hegge (NTNU Jazzensemble) tolker Hans Rotmo.

Vi fortsetter vår suksessfulle konsertserie hvor en av våre mest talentfulle komponister/arrangører tar for seg en trøndersk pop/rock-artists låtskatt. I år er turen kommet til Hans Rotmo, som gjennom flere tiår har levert en mengde klassikere med utgangspunkt i vise-pop-folkemusikktradisjonen.

Bjørn Marius Hegge er en av våre mest benyttede unge bassister. Sammen med sitt band Hegge gikk han hen og vant Spellemannspris for debutplata si i 2017.

Han sier selv om prosjektet som skal ha premiere i mai:
«Mye av musikken til Rotmo har jeg vokst opp med. Jeg har traktert trekkspill på mange av låtene fra Heimvernslaget og Arbeidslaget til dans med venner i hjembygda mi Elvran.

Min interesse for jazz kom i en alder av 18 år, og etter hvert som jeg har studert og utviklet meg videre har jeg blitt interessert i mer og mer forskjellig musikk, klassisk så vel som jazz.
Det har vært en spennende jobb å ta Rotmo sin musikk inn i min nåværende musikalske verden og jeg har prøvd å inkorporere mine idéer samtidig som jeg har villet bevare de opprinnelige låtene og grunntankene til Rotmo.
Jeg har arrangert åtte låter for de unge studentene i NTNU Jazzensemble. Studentene får noe å bryne seg på, samtidig åpner jeg opp for partier hvor de får skinne i lys av egne kvaliteter.
Repertoaret er samlet fra Rotmo sine mange album fram til 1990-tallet.»

Hans Rotmo begynte sin karriere i Valley Boys, fortsatte med platesalgsrekord med Vømmøl Spellmannslag, fortsatte med Arbeidslaget hass Konrad Vømmølbakken, Heimevernslaget, Ola Uteligger og etter hvert soloplater i eget navn. Rotmo har vært hovedmann bak godt over tyve plater.

Besetning:
Jakob Leirvik - vokal
Liv Ellen Rønning - vokal
Amalie Dahl – altsax og klarinett
Jenny Kristine Frøysa – barytonsax og bassklarinett
Ask Rasmussen - tenorsax
Aksel Rønning - tenorsax
Peter Robertstad - trombone
Ola Lømo Ellingsen - trompet
Oscar Andreas Haug - trompet
Tuva Halse - fiolin
Ellie Mäkelä - bratsj
Amund Storløkken Åse - vibrafon
Joakim Rainer Petersen - piano
Alf Svendsen Høines - kontrabass
Martin Heggli Mellem - trommer
Lenker
Billetter
250,- / 150,-
Arrangementet på Facebook
Aldersbegrensninger
Fra 18 år
Sted
Dokkhuset Scene
Dokkparken 4 Trondheim 7042