Ellen Grieg. Foto: AMS / Trøndelag senter for samtidskunst
Dette arrangementet har passert
fredag, januar 21, 2022 12:00 PM - 5:00 PM

Ellen Grieg og Martine Linge

Detaljer

Trøndelag senter for samtidskunst åpner utstillingsåret med en duoutstilling av Martine Linge og Ellen Grieg. Kunstnerne er invitert til å presentere utvalgte arbeider i kontekst av hverandre. De har begge et sterkt fokus på materialbruk og skulpturell form, og skal vise nyere arbeider som tematiserer transformasjon, forvandling og balanse. 

Kunstverkene i utstillingen beveger seg mellom det organiske og syntetiske, og mot det romlige og abstrakte. 

 

Martine Linge utforsker i sine skulpturelle arbeider koblinger og konflikter i det vaklende og stødige, det usikre og solide. Gjennom ulike arbeidsprosesser bryter hun ned, omformer og kobler sammen gjenkjennelige og formløse elementer til skulpturelle former og installasjoner. Det gjøres materielle forskyvninger i håndverket fra tre, gips, stein, blyant, plast, bronse og eggtempera, slik at hvert skulpturelt objekt fremstår som i en kontinuerlig bevegelse eller transformasjon. I sin utforskning av kombinasjoner, tyngdekraft og balanse, oppfordres betrakteren til å lete, vandre, lytte, snuble, finne, forvandle og stille spørsmål. 

 

Ellen Grieg har markert seg med sine karakteristiske fargerike tau-installasjoner av syntetiske tekstilfibre i stort format. Hun arbeider innenfor et abstrakt formspråk i tekstile materialer med fokus på mønstre, farger, strukturer og materialitet. Med en dyp materialkunnskap om tauets struktur, bevegelse og form, fletter, tvinner og farger hun nylontråder til stramt tvinnede, tykke tau som installeres fritt i rommet. Det myke tekstile materialet transformeres ofte til et stramt skulpturelt uttrykk hvor tauets spiralform gradvis oppløses og avslører mykheten i materialet. Ved Trøndelag senter for samtidskunst vises nyere arbeider som forholder seg til lokalets dimensjoner. 

 

Martine Linge (f. 1959) bor i Oslo og har atelier i Halden. Hun er utdannet ved California College of Arts and Crafts og Statens kunstakademi, Oslo. I 2020 viste hun utstillingen Bevegelser i ulendt terreng ved Kunstnerforbundet i Oslo. Ved Trøndelag senter for samtidskunst vises flere verk som inngikk i denne utstillingen. 

Ellen Grieg (1948) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1973), Kunstakademiet i Bratislava (1974) og UMPRUM – Høyskolen for Kunst, arkitektur og design i Praha (1975). I en årrekke har hun vært leder for tekstilverkstedet til Kunsthøgskolen i Oslo. I 2020 hadde hun en større offentlig utsmykning ved Oslo Sentralbanestasjon.   martinelinge.no ellen-grieg.no 

Åpningstider

Onsdag - fredag kl. 12 - 17 

Lørdag - søndag kl. 12 - 16

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Gratis
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Sted
Trønderlag senter for samtidskunst
Fjordgata 11
7010 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.