Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

En verden av perler

26. mar @ 10.00 - 15.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

En vandreutstilling om perler i alle mulige varianter, deres bruksområder og historie samt etniske gruppers bruk av de over hele verden. Perler er blant de eldste og vakreste håndverk vi finner, og kan dateres titusenvis av år tilbake i menneskehetens historie.

De representerer langt mer enn bare personlig pynt og er brukt over hele verden på utallige måter; som talismaner i forhistoriske og moderne samfunn, som statussymbol i den gamle verden og i dagens Afrika. Videre som religiøse artikler i buddhistiske, hinduistiske, kristne og islamske trossamfunn og som et medium for byttehandel til alle tider.*

Hver perle inneholder både kulturell informasjon og en fasinerende historie om dens opprinnelse, hvilke materialer den er laget av, dens produksjonssted og hvilken teknikk som er brukt i produksjonen. Videre kan en ofte si noe om brukeren sin status i samfunnet, den reisen perlen har gjort og definitivt dens potensielle symbolikk.

Utstillingen gir publikum en fargerik og unik innføring i ulike kulturers bruk av perler rundt i verden. Hill-Aina Steffenach jobber til daglig som lege og har også en lang akademisk bakgrunn ved NTNU. Men interessen for egen og fremmede kulturer, har alltid fascinert til spennende prosjekter. Dette har gitt henne muligheten til å reise rundt til urbefolkninger i verden som fremdeles bruker perler for å befeste sin identitet og stolthet.

Utstillingsåpning søndag 17. februar kl. 12.00.
Utstillingen står fra 17. februar – 02. juni.

 

Detaljer

Dato:
26. mar
Tid:
10.00 - 15.00
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 125,- / 110,-

URL arrangement

Mer info:
https://sverresborg.no/en-verden-av-perler

Arrangør

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum
E-post:
Nettsted:
www.sverresborg.no

Sted

Sverresborg Trøndelag folkemuseum
Sverresborg Allè 13
Trondheim, Sør-Trøndelag 7020
+ Google Map
Nettsted:
www.sverresborg.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her