tirsdag, oktober 13, 2020 på 11:00 AM - 5:00 PM

Fadlabi - Birds of Metal

Detaljer
KUNSTUTSTILLING
FADLABI - BIRDS OF METAL
20. juni - 18. oktober 2020
TKM Gråmølna

"I denne utstillingen, skal jeg male som om jeg synger calypso. Jeg skal fortelle historier om migrasjon, om politikk, og om min egen identitetskrise. Jeg vil snakke om mine barn og om mine feilslåtte kjærlighetsforhold."
- Fadlabi

Når kunstneren og poeten Fadlabi har laget verk til denne utstillingen, har han latt seg inspirere av den karibiske musikksjangeren calypso. Han er født og oppvokst i den sudanske hovedstaden Khartoum, og har bodd i Norge siden 2003. Hans forhold til den karibiske musikksjangeren, som har røtter i ulike deler av Afrika, startet med albumet Calypso in New York, av Lord Invader, som kan høres i utstillingen. Han forelsket seg straks i sjangeren og har i ettertid brukt mye tid på å forstå opprinnelsen, funksjonen og historien til calypsomusikken.

"En calypsosanger er i sin helhet en kulturinstitusjon, mer enn en sanger, og for å forstå funksjonen, er det viktig at de lykkes i å bli omfavnet og hyllet av folket. (..) De må fange interessen til sitt publikum, holde på den, og fornye den, gjennom alle de ulike temaene i sangene. En calypsosanger synger om alt. De er en stemme og en bevissthet i sitt samfunn; og derfor både en politisk kommentator og en samlivsterapeut. Samfunnets levende hukommelse, som holder liv i drømmene. En playboy og gentleman (hvis mann), klovn, komiker og en klager, en ødelegger og en healer. En calypsosanger er en radiokanal og en lokalavis; en sportskommentator som forventes å kommentere livet i sin helhet."
- Fadlabi

Fadlabis fargesterke og slående malerier fyller hele førsteetasjen på TKM Gråmølna. Som en calypsosanger forener han fortellinger om livet, kommentarer til samfunnet, humoristiske pek og kulturelle referanser og fletter dem inn i kunstverkene.
Lenker
Billetter
120,- / 80,-
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Trondheim Kunstmuseum
Sted
Trondheim Kunstmuseum, TKM Gråmølna
Trenerys gate 9 Trondheim Sør-Trøndelag Sør-Trøndelag 7042 Norway

Gjentakelser (5)

Trondheim Kunstmuseum, TKM Gråmølna
Trondheim Kunstmuseum, TKM Gråmølna
Trondheim Kunstmuseum, TKM Gråmølna
Trondheim Kunstmuseum, TKM Gråmølna
Trondheim Kunstmuseum, TKM Gråmølna