Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

First Reformed

21. mar @ 20.15 - 22.15

Kinopremiere på Paul Schraders nye film, med en sensasjonell Ethan Hawke i hovedrollen!

Tirs 12.03 kl 20.30 – Tors 14.30 kl 17.30 – Fre 15.03 kl 20.00
Søn 17.03 kl 17.30 – Tirs 19.03 kl 18.00 – Tors 21.03 kl 20.15

First Reformed (Paul Schrader, USA/Storbritannia 2017)
1t 53m – Engelsk tale, utekstet – Aldersgrense 15 år

Paul Schraders mesterlige comeback First Reformed er en mørk skildring av verden i dag og er et nådeløst innlegg i klimadebatten. Svært mange kritikere hadde filmen på sine «best of 2018»-lister.

Pastor Toller (Ethan Hawke) er prest i den lille kirken First Reformed i en avsidesliggende by nord i delstaten New York. Når vi møter Toller har han nettopp påbegynt et dagbok-eksperiment, som skal hjelpe ham med å reflektere over sin skrøpelige eksistens etter at sønnen døde i Irak og hans kone forlot ham. Den lille kirken Toller har ansvar for er i ferd med å forfalle: Orgelet virker ikke, toalettene er tette og gravsteinene velter i snøen. Det meste av tiden bruker han til å være vaktmester og betjene suvenirsalget i kirken. Den plagede og syke presten har ikke mye å leve for, men kirkens 250-års jubileum nærmer seg, og han presses til å holde fanen høyt i en ellers meningsløs tilværelse.

En dag oppsøkes han av den mystiske og høygravide Mary (Amanda Seyfried) og hennes mann, den miljødeprimerte aktivisten Michael (Philip Ettinger). Pastoren røskes ut av den døsige tilstanden, hvor religion ser ut til å ha blitt mer et middel for selvskading og selvdisiplin enn noe annet. Michaels profetier om at miljøkrisen er første steg i apokalypsen får Toller til å tvile på egen tro.

Tidlig i sin karriere skrev Paul Schrader to av de mest sentrale og omdiskuterte manusene i nyere amerikansk filmhistorie, Taxi Driver og Raging Bull – begge regissert av Martin Scorsese. En rekke kritikere har trukket paralleller mellom de to nevnte mesterverkene og First Reformed. Nevnt i samme åndedrett som den plagede Vietnam-veteranen Travis Bickle (Taxi Driver) og bokseren Jake LaMotta (Raging Bull) kan historien om den tvilende og fordervede pastor Toller (First Reformed), som er selve legemliggjørelsen av klodens forfall, nærmest fremstå som det avsluttende kapittelet i en trilogi.

First Reformed vises i samarbeid med Vega scene, Kunstnernes Hus Kino og Cinemateket i Oslo.

Detaljer

Dato:
21. mar
Tid:
20.15 - 22.15
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 90,- / 60,-
Aldersgrense:
15 år

Arrangør

Cinemateket Trondheim
E-post:

Sted

Cinemateket Trondheim
Kjøpmannsgata 48 (Olavskvartalet)
Trondheim, 7011
+ Google Map
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her