Flat Sun

Landskap med skarpe farger.
Flat Sun
14 mars 2024, 18:00
Rosendal Teater
Billetter
Theater / Show

av Verdensteatret (NO)

Vakkert, poetisk, slående, underlig behagelig. Denne kritikerroste forestillinga av internasjonalt anerkjente Verdensteatret vil snike lyset lavmælt inn under huden din.

Kunstnersamtale etter torsdagens forestilling

Underlig behagelig. Saliggjørende ubalanse. En paradoksal og utvidet filmopplevelse. Selv det mest abstrakte føles fysisk og taktilt i Verdensteatrets nyeste forestilling. Verket er vakkert, poetisk og slående. Dette er et utvalg ord fra anmelderne som har opplevd Verdensteatrets nye forestilling – et verk som utfolder seg i et samspill mellom film og live-utøvelse. Som vanlig møtes en rekke kunstuttrykk når det unike og prisvinnende kompaniet Verdensteatret skaper noe nytt.

26. august 2023 viste Verdensteatret forestillingen α ζ for første gang i Kunstnernes Hus Kino. Nå har de videreutviklet verket (som også har fått ny tittel) og Rosendal er så heldige å få første visning av den utvidede versjonen.
 

I Flat Sun står lyset i fokus. Kunstnerne i Verdensteatret har over tid besøkt forskjellige hager og parker i Mexico og i sitt eget nærområde i en søken etter å lokalisere stedenes natur og forholdet mellom lys og liv. Dette har resultert i en utvidet kinoopplevelse, en konsert, en forestilling, en utroverdig dokumentar.
 

Her møter du en pustende skulptur. Her oppstår et "støypreget stumfilmorkester" (anmelder Hedda Fredlys ord) som fremfører levende musikk ved hjelp av både vanndråper, fiolin, stein og hjemmelagde elektroniske instrumenter. Tilsynelatende er det en film som spiller hovedrollen. Eller er det naturen?
 

Agave-planten har i alle fall en sentral rolle, og det er rundt den vi samles til en form for meditasjon. Planten, som er utbredt i Mexico, lever i mange, mange år - men rett før den dør danner den plutselig et høyt blomsterspir på 20-30 meter, som kan minne om en kraftstolpe. 

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by