Margreth Olin og Liv Ullmann: Forbundet med naturen og kjærligheten

Dette arrangementet har passert
Margreth Olin og Liv Ullmann: Forbundet med naturen og kjærligheten
27 august 2023, 17:00
Olavshallen Store sal
Billetter
Movies
Discussion

«En far tar med seg sin datter ut, for å se, lytte og oppleve naturen. I sin film Fedrelandet minner Margreth Olin oss på hvem vi er, og hvorfor vi er».

Liv Ullmann

Liv Ullmann er utøvende produsent på Margreth Olins nye film Fedrelandet og kommer til Litteraturhuset i Trondheim sammen med Olin. Vi får høre om bakgrunnen for Olins nye film, som har kinopremiere over hele landet i høst. Hun har i et år vandret i sin fars (85) fotspor i høyfjellet, og tar oss med til mektige Oldedalen, som er kranset av Jostedalsbreen og stupbratte fjell. Hva er det å være dypt forbundet til naturen? Hva er betydningen av røtter? Det innledende kåseriet – med noen klipp fra filmen – har tittelen «Naturen er vårt hjem». Deretter vil Ullmann og Olin sammen ta oss inn i sårbare rom og møter. Et intimt møte mellom to kunstnere fra hver sin generasjon. En samtale om alderdom, røtter og kunstnerisk mot.

Margreth Olin er filmskaper og samfunnsdebattant. Med respekt går hun inn i personlige rom, med engasjement tar hun opp viktige samfunnsspørsmål, noen ganger er det smerten hun dveler ved, andre ganger gledene og mulighetene. Slik går hun rett inn i spørsmålene som er tema for serien «Livets skjørhet», aktualisert ved den rykende ferske filmen som er utgangspunkt for kveldens kåseri og samtale. Olin har vunnet et utall av priser både nasjonalt og internasjonalt.  I 2006 satte hun i gang aksjonen nestekjærlighet.no, noe som gjorde at hun i 2008 ble kåret til årets nordmann av ukemagasinet Ny Tid. I 2013 fikk hun Zolaprisen for sin utøvelse av sivilt mot.

Liv Ullmann trenger ingen presentasjon. Hun har vært med på Olins filmteam under produksjonen av Fedrelandet, og er vel kjent for sin tilnærming til skjørheten i våre liv gjennom egne filmroller og eget filmarbeid. Det skulle være duket for en minneverdig samtale.

Dette er et innslag i serien «Livets skjørhet». Les mer om serien her: https://litteraturhusetitrondheim.no/livets-skjorhet/h


Kl. 16 vises filmen Fedrelandet som førpremiere ved Trondheim kino.

Sted: Olavshallen Store sal, Kjøpmannsgata 48
Tidspunkt: 27. august kl. 19:00-21:00.
Inngang: 200/150

 Foto: Agnete Brun/Jørgen Gomnæs

 

OBS! På grunn av stor interesse er arrangementet flyttet til Olavshallen! Flere billetter er lagt ut, og selges gjennom Olavshallens billettsystem. De som allerede har kjøpt billett via Litteraturhusets Hoopla-system, kan bruke denne billetten ved inngang.

Sted
Olavshallen Store sal
Kjøpmannsgata 46, 7010 Trondheim, Norge
Notater: se info for hvert enkelt arr.
Arrangører
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by