Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Håkon Blekens Korsvei i Nidarosdomen

2. mar @ 09.00 - 14.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

Fra 1. mars skal Håkon Blekens serie Korsveien vises i Kvinnenes minnekapell i Nidaros domkirkes nordre tverrskip. Nidaros domkirke og Vår Frue menighet ønsker å legge til rette for midlertidige utsmykninger i Nidaros domkirke for å gi besøkende nye muligheter for ettertanke, og aktualisere fomidlingen av det kristne budskapet. Menigheten har nå inngått et samarbeid med Håkon Bleken om en temporær utsmykning.

Menigheten har valgt Kvinnenes minnekapell, som på en særlig måte minner oss om vår historie som okkupert under 2.verdenskrig, og om vårt ansvar som medmennesker. Blekens Korsveien er en serie på 15 malerier om Jesu lidelseshistorie og ble opprinnelig laget til St. Olav katolske kirke på 70-tallet. Da bildene ikke fikk plass i den nyoppførte kirken, åpnet det seg en mulighet for at billedserien Korsveien kunne tilbys domkirken og menigheten.

Utsmykningen åpnes ved fastemesse i domkirken askeonsdag 1.mars kl 18.00, som innleder fastetiden- forberedelsen til påske. Korsveien vil være i Kvinnenes minnekapell til ut september 2017.

Detaljer

Dato:
2. mar
Tid:
09.00 - 14.00
Arrangement Category:
Pris:
CC: 90,- / 40,-

Sted

Nidarosdomen
Trondheim
Trondheim, Sør-Trøndelag Norway
+ Google Map

Arrangør

Nidaros domkirke og Vår Frue menighet
E-post:
Nettsted:
www.nidarosdomen.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her