Himmelretninger, av Märit Aronsson-Towler

Himmelretninger, av Märit Aronsson-Towler
5 oktober 2023, 16:00
Trondhjems Kunstforening
Gallery / Museum
Guided Tour
Family

Trondhjems Kunstforening har gleden å presentere Märit Aronsson-Towlers separatutstilling Himmelretninger i hele vår 2. etasje.

 

I tresnitt og bokobjekter forener Aronsson-Towler sine to viktigste motivverdener: tekst og landskap. Tekst som bilde har interessert henne i mange år og hun har arbeidet både med lesbar og helt uleselig tekst. I Himmelretninger har hun et nært blikk på tekst og på former som danner bokstavene. Et lite antall tresnittsplater er sagd ut i former som kan ligne på bokstaver. Disse er trykket i forskjellige fargetoner og kombinert på en mengde ulike måter i collage, både på papir og direkte på vegg.

 

Hun sier:

Genom att minska antalet byggstenar till att bygga ett collage, så öppnas plötsligt en slags fruktbar oändlighet av möjligheter. Själva begränsningen sparkar igång kreativiteten. Jag kan repetera, förskjuta, vända och vrida och skapa mellanrum. Det jag vill komma åt är att skapa en dynamik som består av både förutsägbar balans och oväntade kombinationer. En rytm som håller mig vaken.

 

Til utstillingen har hun dessuten laget en stor mengde nye grafiske trykk med tydelig inspirasjon fra deler av naturen hvor det foregår mye bevegelser, for eksempel vann og luft som strømmer og hvirvler. Det er også her hun hentet tittelen, som kobler vår bevegelse på jorden sammen med himmelen og resten av kosmos.

 

 

 

 

Märit Aronsson-Towler (f. 1974 i Ås, Jämtland) har en MFA fra Kunstakademiet i Trondheim, og har studert ved blant annet Grafikskolan i Stockholm og Skapande Svenska ved Uppsala Universitet. Hun har stilt ut på en rekke gallerier, og motatt mange stipend og priser. Hun er representert i samlingene til bl.a. Trondheim kommune, Region Jämtland Härjedalen og Kunstmuseet i Nord-Trøndelag. I tillegg arbeider hun som skribent.

Sted
Trondhjems Kunstforening
Bispegata 9A, 7013 Trondheim, Norge
Arrangører
Trondhjems Kunstforening
http://www.tkf.nopost@tkf.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by