This event has passed

Ingun Dahlin i Galleri Fenka

16. juli 2019, 9:00 AM - 3:00 PM

Utstillingen I full fart og i fyr og flammer viser skulpturer av Ingun Dahlin, glasskunst av Elisabeth Ben Riala sammen med bilder Galleri Fenkas faste kunstnere.

Ingun Dahlin (f. 1961) er en norsk keramiker og skulptør bosatt på Heimdal i Trondheim.
Dahlin tok sin utdannelse ved Statens Håndverk og Kunstindustrihøyskole i Oslo, og ved Statens lærerskole i forming fra 1982-88. Ingun Dahlin har med tiden blitt en av landets aller fremste keramikere, og hun har hatt utstillinger over hele landet.

Dahlin sine vakre skulpturer har også funnet veien til en rekke offentlige bygg og private hjem. St. Olavs hospital, Olavshallen, Olsvik kirke og skulpturparken i Petrozavodsk i Russland for å nevne noen.

”Jeg arbeider i leire. Modellerer skulpturer som er figurative og rustikke. For meg dreier mitt arbeid seg om å skape liv i leira. Jeg opplever at alt handler om kommunikasjon, relasjon og assosiasjon. Men livet oppstår først i møtet og kommunikasjonen mellom kunsten og mennesket. For meg handler kunsten om livet og undringen over livet. Jeg ønsker at kunsten skal kunne tale fritt der ord kommer til kort – å si noe som ord ikke kan. – Være som visuell musikk. Min kunst er mitt språk”!

De flotte detaljene kombinert med en harmonisk fargebruk har inspirert og truffet mennesker både i Norge og i utlandet.
Ingun sine skulpturer er håndlaget, og alle figurene har sin egen karakter og unike fargesammensetning.


Galleri Fenka
Kirkegata 66 A LEVANGER 7600 Norway