Jazzlugar #6: Ville Lähteenmäki Trio

May be an image of 3 people
Jazzlugar #6: Ville Lähteenmäki Trio
3 desember 2023, 18:00
Festival
Concert
JAZZLUGAR#6 - Ville Lähteenmäki Trio
I løpet av høsten presenterer Havet seks ulike jazzkonserter med både lokale og internasjonale utøvere, mange med utspring fra musikkonservatoriet i Trondheim.

Jazzlugar #6 er med Ville Lähteenmäki Trio!

Ville Lähteenmäki Trio
''Lähteenmäki er en strålende bassklarinettist, som bruker instrumentet til alt det er skapt for. Her er røttene tilbake til 60-tallet, men med framtiden rett foran øynene.''
-Jan Granlie, salt peanuts*

Ville Lähteenmäki Trio er et kraftfullt og eksplosivt band fra Trondheim, som består av noen av Finlands og Norges mest spennende jazzmusikere: Ville Lähteenmäki (bassklarinett, fløyte), Nicolas Leirtrø (kontrabass) og Trym Saugstad Karlsen (trommer). Deres musikk er en fengslende blanding av intenst samspill og vulkanske improvisasjoner, påvirket av de store innovatørene fra 1960- og 1970-tallets frijazz/spirituell jazz. Trioen ble startet i våren 2022, og den har allerede skapt mye interesse begge i Norge og i utlandet. Siden oppstarten i 2022 har bandet spilt på festivaler og konserter i Norge, Italia, Estland, Sverige og Finland (bl.a. Südtirol Jazzfestival, Tampere Jazz Happening). Bandet ga ut sin kritikerroste debutplate "Introducing: Ville Lähteenmäki Trio" i juli 2022, som en hyllest til trioens største helter, men også med blikk til den nordiske jazzmusikkens fremtid.
For tiden jobber bandet med sin andre plate, som gis ut i våren 2024 på det amerikanske plateselskapet Astral Spirits.

--

Konsertene tar sted i Heim, i hjertet av Havet, der publikum kan kjøpe seg noe godt i baren og nyte konserten fra en god sofa. Etter endt konsert er det ingen grunn til å dra hjem - Brede Sørum snurrer LP-plater og fyller Heim med mer musikk og god stemning!

Program:
24. september: Alex Ventling Trio
08. oktober: Hardgroove
29. oktober: Grossband
5. november: Casper Heljesen
19. november: Brede Sørum Quartet
3. desember: Ville Lähteenmäki Trio
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by