Kristin Ribe og Kim Småge
Dette arrangementet har passert
tirsdag, oktober 19, 2021 3:30 PM - 5:00 PM

"Kong Olav i krig. SJAKKMATT: Slaget på Stiklestad"

Detaljer

«Kong Olav i krig. SJAKKMATT: Slaget på Stiklestad» kom ut i 2021, og forfatter Kristin Ribe vil her lese fra boka, mens Kim Småge, selv forfatter og en ekte trondhjemmer og sør-trønder, vil framføre replikkene til kong Olav. (Det er et poeng i boka at kong Olav snakker sør-trøndersk, selv om han er fra Ringerike: Han vil dra damer. «Og det har æ klart. Tru du mæ»). Det vil også være samtidig powerpoint-framvisning av illustrasjonene i boka.  

Man blir virkelig aldri lei av vikinger, men der «Spelet om Heilag Olav» nesten ikke har noe fra selve slaget, ofte til stor skuffelse, er det i denne boka – og med framføringa – full action. Teksten vever sammen historisk materiale med sjakkens univers, men er framfor alt basert på humor, som når kong Olav brøler til kongshæren sin «dæm lusate bon-svinan må itj vinn!» og «sistemann te å rør sæ e en feigskit!».  

Forhåndsoppstilling av tropper, eller skyttergravskriger helt fra start (sånn som sjakkbrikkene står oppstilt) hører med til sjeldenhetene i våre dager, men i vikingtida var det jo sånn flere store slag begynte før det blei hærblåst og kampen braka løs.  

Opplesing/lett dramatisering av boka vil vare én klokketime, og er gratis for alle. Det vil også bli satt fram sjakkbrett sånn at tilhørerne kan spille med hverandre, eller med/mot Kristin Ribe (medlem av Hell Sjakklubb) etterpå. 
 

Mer info
Del av Endelig folkeliv og leven: 8 - 31. oktober
Lagre i kalenderen min
Billetter
Gratis
Sted
Hornemansgården
Kongens gate 7
7013 Trondheim

trd.events

Wondering what's going on in Trondheim? Here you will get updates on the Trondheim's cultural life.