Dette arrangementet har passert
lørdag, juni 4, 2022 1:00 PM - 3:00 PM

KunstØrn på Kunsthall Trondheim: Lag solidaritetsteppe!

Detaljer
KunstØrn inviterer familier og store og små til Kunsthall Trondheim pinsehelgen i juni.

Bli med på en aktivistisk workshop hvor vi sammen lager et solidaritetsteppe for samhold, kjærlighet og fred!

Lørdag 4.juni
Søndag 5. juni
Kom innom når som helst begge dager for å delta mellom kl. 13.00–15.00

Workshoppen er gratis, og passer for barn fra 8 år og oppover, i følge med voksen.

Solidaritetsteppet lager vi av gjenbruksmaterialer fra gamle klær og tekstiler. På workshoppen får du utdelt en tekstillapp som du kan brodere, male, tegne og skrive på. Alle lappene sys sammen med andres lapper, og sammen dannes et lappeteppe for solidaritet.

Målet er både å lage et stort teppe i fellesskap, men også å la workshoppen skape et rom for barna sammen med de voksne å dele tanker og refleksjoner omkring samhold, kjærlighet, krig og fred.

Veving har tradisjonelt blitt sett på som et kvinnehåndverk, underlegen billedkunsten. Hannah Ryggen overskred denne reduserende oppfatningen, gjennom å bruke veven som et redskap for å skape kompromissløs antifascistisk, feministisk og innovativ teppekunst. Modig pekte hun på urett i samfunnet, samtidig som hun utforsket kjærligheten som en politisk kraft for aktivisme.

KunstØrn henter direkte inspirasjon fra Hannah Ryggens kunst og Kunsthall Trondheims gruppeutstilling Unweaving the binary code – Hannah Ryggen Triennale, gjennom å bruke kjærlighet som motstandskraft.

Det endelige teppet blir et resultat av flere workshoper, som vil finne sted på våren og sommeren, før det til slutt vil presenteres under den flerkulturelle festivalen Bridges som finner sted på Kunsthall Trondheim 11.-14. august i år.

KunstØrn er et pedagogisk formidlingsprosjekt rettet mot barn og unge i Trondheim. Vi har valgt å bruke en havørn som symbol i prosjektets logo. KunstØrn har et skarpt blikk som følger med på det som skjer, samtidig som den representerer mobilitet ved at den "flyr" mellom utstillinger på byens kunstinstitusjoner.

Vi gleder oss til å ta imot familier i alle former på workshop! < 3

Bildet er fra tidligere workshops med KunstØrn. Foto: Kunsthall Trondheim
Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Gratis
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Kunsthall Trondheim
Sted
Kunsthall Trondheim
Kongens gate 2
7011 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.