Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Kunstutstilling på låven

8. des @ 11.00 - 14.00

Vi ønsker velkommen til utstilling med Elling Reitan, Oda Victoria og Oscar Reitan. De viser en rekke uttrykk i forskjellige teknikker, maleri, litografi og tegning. Det blir en hyggelig dag på låven med gløgg, kunst og førjulsstemning.

Kan man la seg inspirere av seg selv? Ja, det kan man. På denne utstillingen har Elling laget noen bilder som er inspirert av motiver han laget for mange år siden. Da laget han en del bilder som gikk under betegnelsen «bilde i bildet». Ideen kommer egentlig fra Shakespeare`s «the play within the play», som han benytter i Hamlet. Der blir det brukt for å avsløre hvem som er synderen.

Oda Victoria har en bachelor i kunst og kommunikasjon samt en bachelor i kunsthistorie. Hun har blitt offentlig innkjøpt og henger i private hjem i både inn- og utland. Til denne utstillingen har hun laget en serie abstrakte maleri til orkestersuiten ”Planetene”, av den engelske komponisten Gustav Holst. Den klassiske musikken er en stor del av Oda Victorias praksis og hun maler til tonene av den når hun skaper sine fargeharmonier. Maleriene er ofte av større format, for å skape et rom man kan forsvinne inn i, gjennom dybde og volum, skygge og lys.

Oscar har laget en rekke nye verk til denne utstillingen, bilder bestående av tanker og ting, overført til papiret ved hjelp av en pensel og litt maling. Verkene blir hovedsakelig til av spontane og tilfeldige penselstrøk med et mål om å skape motiver med en behagelig og tilfredsstillende effekt. ”Jeg ønsker å lage bilder som på ett vis fungerer som et essay, altså en tankereise hvor man kan ta pause fra en tenkende og tolkende hverdagslig tilværelse. Med andre ord vil jeg skape noe som heller kan nytes enn og tolkes.” Oscar sine bilder er fulle av detaljer man kan drømme seg bort i.

Detaljer

Dato:
8. des
Tid:
11.00 - 14.00
Arrangement Kategori:
Pris:
Fri adgang

Arrangør

Bina Mari Lien Haugum
E-post:
Nettsted:
Haugumgård.no

Sted

Haugum Gård
Prestegårdsvegen, 74
KLÆBU, 7540 Norway
+ Google Map
Nettsted:
https://haugumgaard.no/
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her