Dette arrangementet har passert
torsdag, september 24, 2020 på 6:00 PM - 9:00 PM

Kunstutstilling: punkt.kontinuum: Annika Borg

Detaljer
Hjertelig velkommen til Annika Borgs separatutstilling "punkt.kontinuum".

Hver dag kaster Annika Borg et sett med seks terninger 101 ganger i løpet av dagen. Tallkombinasjonene skrives ned og samles i et stadig voksende arkiv: ett oppslag pr. dag, en perm i måneden, et hylleelement i året.

Annika Borgs kunstprosjekt «ett og etthundre terningkast om dagen» har vart i over 25 år. Metoden hennes er som en langtrukken performance der dedikasjon, ritual og varighet settes i spill. Men vel så mye er den en måte å skaffe seg et grunnlagsmateriale for videre transformasjon. Tallmaterialet som oppstår fra terningkastene danner utgangspunktet for ulike visuelle former og uttrykk i alt fra tegning og skulptur til animasjon og lydarbeid. Borg arbeider ofte i serier eller andre former for forløp og sammenhenger - noe som er naturlige valg for å synliggjøre de tilsynelatende små, men likevel store og individuelle forskjellene som ligger iboende i materialet.

Kunstneren jobber systematisk med tallene; hun samler inn data, gjør observasjoner og konkrete erfaringer. Over tid har hun utviklet en stadig sterkere følelse og forståelse for materialets egenart, og hva som ligger latent i det. Man kan si det handler om å forsøke portrettere tilfeldighetenes iboende natur. «punkt.kontinuum» viser arbeider utviklet fra 2017 og frem til i dag. I tillegg er kunstnerens arkiv med i utstillingen hvor tallmaterialet av de daglige terningkastene gjennom 26 år er samlet. Den enorme installasjonen vokser kontinuerlig i omfang, og er til vanlig plassert på Arkivsenteret Dora i Trondheim. Utstillingen er del av Meta.Morf X – Digital Wild/ Kapitel II, Trondheim Biennale for kunst og teknologi.


Annika Borg (f. 1964) bor og arbeider i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim.
Mer info
Kategorier
Aktivitetstype
Lagre dette arrangementet
Billetter
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Sted
Trøndelag senter for samtidskunst
Fjordgata 11
7010 Trondheim