Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Lercher/Nørstebø/Rokseth @KonsertGalleret

17. okt @ 20.00 - 22.00

Christian Cuadra solo + Lercher/Nørstebø/Rokseth

Daniel Lercher og Henrik Munkeby Nørstebø startet å samarbeide som duo i 2010, og har gjort en rekke prosjekter sammen siden den gang. I 2011 komponerte de stykket “TH_X” for en konsertserie som Henrik drev på hyggelige Bakklandet skydsstasjon i Trondheim, og en av hovedfokusene i prosessen den gang var å finne akustiske lyder på trombonen som kunne smelte sammen med de elektroniske lydene fra Daniel sin software, og motsatt.
Stykket ble senere revidert, innspilt og gitt ut som platen «TH_X» i 2014. Duoen inkorpererer sinustoner, støylyder, store mengder stillhet og et enormt fokus, for å lage musikk som stadig skifter form, og kan høres ut som naturen i sin råeste form, et fabrikklokale eller rett og slett noe utenomjordisk.

Daniel og Henrik er i oktober “artists in residence” på den lille øya Sula i Frøya kommune, og har fått med seg den trønderske harpisten Julie Rokseth som samarbeidspartner. De tre vil med dette være de første gjestekunstnerne hos det nyoppstartede “Sulakultur”, og på Sula skal de påbegynne et komponerings-
og innspillingsprosjekt, som vil resultere i et elektroakustisk verk for trombone, laptop, harpe, feltopptak m.m. som er planlagt utgitt neste år.

Et inntrykk av musikken de tre lager sammen vil bli presentert på en miniturné i etterkant av residensoppholdet, hvor konserten i KonsertGalleriet er den siste av disse.

Som oppvarming har de fått med seg Christian Cuadra. Han er en av de folkemusikere som også spiller jazz. I tidig alder startet hans folkemusikalske karriere og han har den siste tiden etablert seg som både folkmusiker som jazzmusiker. Cuadra har spilt i land som Japan, Tyskland, USA og rundt om i Skandinavia med bland annet hans prisbelønnede band Bjäran. I 2015 flyttet Cuadra til Trondheim for å begynne sine studier på jazzlinja vid NTNU der han nå er i sitt siste år. I løpet av årene i Trondheim har han engasjert seg i impro-miljøet gjennom konsertserien FRI FORM og nå skal han spille sin første solokonsert.

Detaljer

Dato:
17. okt
Tid:
20.00 - 22.00
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 150,- / 100,-

Arrangør

KonsertGalleriet
E-post:

Sted

Trondhjems Kunstforening/ Café Ni Muser
Bispegata 9A
Trondheim, 7013
+ Google Map
Nettsted:
http://tkf.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her