Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Litteraturhuset: Lena Andersson

23. feb @ 18.30 - 21.00

Etter et århundre eller mer av forsøk på å kvitte seg med filosofisk tekning og den livsnære visdommen til fordel for vitenskapelig empiri og en digital verden, er det på tide å innse at den dreiningen skjer på bekostning av mennesket slik vi kjenner det. En robot som vet alt men ingenting forstår, er det vi får i stedet.

Lena Andersson er født i Stockholm (1970), der hun også er bosatt. Gjennom tjue år har hun virket som skjønnlitterær forfatter og har gitt ut sju romaner, den siste er Sveas sønn (Gyldendal 2018). Andre av hennes bøker utgitt på norsk er Duck City (2008), Rettsstridig forføyning (2014) og Uten personlig ansvar (2015). Utover det skjønnlitterære skriver hun mange artikler på ledersiden til Dagens nyheter, om mennesket i samfunnet og idéene i mennesket. Hun står også bak radioprogrammet «Allvarligt talat», der hun i essayform svarer på lytternes spørsmål om eksistensielle og filosofiske emner, tekster som er samlet i tre bøker.

Dette er et foredrag i foredrags- og samtaleserien «Hva er da et menneske?» Se hele programmet for serien her: https://litteraturhusetitrondheim.no/hva-er-da-et-menneske/

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.

Detaljer

Dato:
23. feb
Tid:
18.30 - 21.00
Arrangement Kategorier:
, ,
Pris:
CC: 150,- / 100,-

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim
E-post:
Nettsted:
litteraturhusetitrondheim.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her