Marjan Poursharifi
Dette arrangementet har passert
onsdag, november 25, 2020 7:30 PM - 9:00 PM

Bli kjent med byens nye fribyforfatter!

Detaljer
Iranske Marjan Poursharifi er Trondheims nye fribyforfatter, den sjette i rekken. Poursharifi er poet, skribent og kunstner. Hun kom til Trondheim i august i år, sammen med familien sin.

25. november møter hun ordfører og Trondheims-politikere under et velkomstarrangement i Rådhuset.

På kvelden samme dag inviteres flere til å bli bedre kjent med henne når hun skal lese sine dikt og ha en samtale som ledes av Gulabuddin Sukhanwar på Litteraturhuset.

Sted: Sellanraa

Gratis inngang. Det er få tilgjengelige plasser, vi ber derfor publikum om å reservere billett via Hoopla.

Marjan Poursharifis første diktsamling ble utgitt etter at mannen hennes ble dømt til 20 års fengsel i Iran, for å ha kommet med regimekritiske synspunkter på Facebook. Etter at hun selv ble forfulgt og straffet, klarte hun ikke lengre å bo og arbeide i hjemlandet. I 2017 forlot familien landet. Marjan søkte etter hvert ICORN-nettverket om å bli fribyforfatter, fikk søknaden innvilget, og kom i august i år til Trondheim.

Trondheim er med i International Cities of Refuge Network (ICORN), som tilbyr langvarige opphold til forfattere, skribenter og kunstnere som forfølges og må forlate hjemlandet som følge av sitt kreative virke.

Byen vår tok imot sin første fribyforfatter, Musa Mutaev fra Tsjetsjenia, i 2004. Marjan Poursharifi er den tredje fra Iran. Også Libya og Egypt er representert blant byens fribyforfattere.

https://www.trondheim.kommune.no/org/helse-og-velferd/INN/#heading-h2-4

https://www.icorn.org/
Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Arrangementet på Facebook
Sted
Litteraturhuset, Sellanraa
Kongens gate 2 Trondheim 7011

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.