Om det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA

May be an image of poster and text that says 'Bard Wormdal SPIONKRIGEN Det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA NORDPOLEN Ellesmere SamLand Baffin- inglefieid Gulf Kara- havet havet Frans Josef Land &ર'
Om det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA
20 september 2023, 17:00
Litteraturhuset, Sellanraa
Billetter
Lecture
Other

Lyttestasjoner kamuflert som naust i havgapet, spiontokt langt inn på russisk jord, strengt bevoktede radaranlegg, fly og skip som samler informasjon i skjul. Alt dette har vært del av et hemmelig etterretningssamarbeid mellom USA og Norge som også omfatter avlytting på den russiske grensa og tapping av sivile satellitter.

Spionasjen har fanget enkeltmennesker i et høyt spill mellom stormaktene, og både under og etter den kalde krigen har den gjort småsteder i Nord-Norge til mulige bombemål. Likevel har avtalen med USA aldri vært åpent behandlet i Stortinget.

Ved hjelp av nye kilder, som samtaler med tidligere operatører og lekkede dokumenter, viser journalist Bård Wormdal i sin siste bok hvordan norsk etterretning kan overvåke både fiendtlig aktivitet og vanlige nordmenn. Virksomheten drives av Norge, men er i stor grad finansiert av USA og tjener amerikanske interesser, trolig mer enn norske. Omfanget og metodikken er ikke kjent for offentligheten. Før nå.

Foredrag ved Bård Wormdal. Wormdal (f. 1958) er journalist, sakprosaforfatter og foredragsholder, og er aktuell med boka Spionkrigen: Det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA. 

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 20. september kl. 19:00-21:00
Inngang: 150/100

Omslagsbilde: Aschehoug

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by