Luke Elliot (US)
Dette arrangementet har passert
torsdag, oktober 22, 2020 9:00 PM

Luke Elliot (US) + Malin Pettersen

Detaljer
Luke Elliot tilbake til Trondheim med nytt album – «The Big Wind» og releaseturné 2020!

Med ny singel 24.januar og nytt album 08. mai, er Luke Elliot nå klar for å vise verden hva han har jobbet med de siste årene. «The Big Wind», oppfølgeren til suksessen «Dressed For The Occasion», skal endelig se dagens lys.

En samlet norsk presse var enige i at Luke Elliot var noe man måtte få med seg etter debutalbumet, med anmeldelser som «En umiddelbar klassiker» (6/6 i Dagbladet) og «En miks av alt som er bra» (5/6 i Klassekampen). Totalt 10 Femmere og 2 seksere ble servert, toppet med opptreden på Lindmo, hovedscenen på Molde Jazz Festival, oppvarming for Bjørn Eidsvåg i Oslo Spektrum og Europaturné med Madrugada. Albumet ble fulgt opp med kontinuerlig turnering over hele verden med utsolgte konserter i land som Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og Australia.

Nå er det derimot Norge som igjen står for tur når Luke Elliot lanserer nytt album og turne, og vi har definitivt noe godt i vente. Første singel Somebody’s Man – en duett med Sivert Høyem – lå 17 uker på NRK P1 etter release og allerede i januar kommer det en ny smakebit fra neste album.

For ingen som opplever Luke Elliot på scenen går uberørt ut av lokalet etterpå. Turbonegro-gitarist og musikkskribent Knut Schreiner var tilstede på hans første konsert i Norge, på Kampen Bistro i Oslo, og ble slått i bakken av det som møtte ham:

Jeg snakker om den typen talent som overbeviser alle i det øyeblikket han eller hun åpner munnen eller vrenger ut en solo; den typen som ikke bare får musikknerds til å nikke anerkjennende, men også får postmannen, rørleggeren, frisøren, bankdirektøren – hele samfunnet – til å si ’Wow!’. Og det var det jeg gjorde, her om dagen, da jeg tok turen opp på Kampen Bistro for å sjekke ut Luke Elliot. Stilen hans er rotfestet i den dresskledte rocketradisjonen; den urbane, romantiske beatniken med spritånde, et sted mellom rennesteinen og stjernene: Dylan, Tom Waits, Elvis Costello.

(Knut Schreiner)

Support: Malin PettersenByscenen Trondheim
– Aldersgrense: 18 år
– Dørene åpner kl. 20:00
– Konserten starter kl. 21:00

NB! Konserten er stående.

Spørsmål om scene, vergeordning, ledsager eller lignende?
→ byscenen.no/om-byscenen/
Mer info
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
Vanlig
kr 325,-
Arrangementet på Facebook
Aldersbegrensninger
Fra 18 år
Sted
Byscenen
Kongensgt 19 Trondheim 7012

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.