Mellomlagslyd

Mellomlagslyd
25 juli 2024, 10:00
Trondhjems Kunstforening
26 juli 2024, 10:00
Trondhjems Kunstforening
Gallery / Museum

Trondhjems kunstforening har gleden av å ønske velkommen til åpning av utstillingen Mellomlagslyd!

Zukauskaite arbeider med grafikk og trykk, og arbeider med klassiske teknikker som tresnitt og linosnitt. Hun arbeider gjerne med flere plater i hvert trykk, og bildene hennes har ofte flere lag av intrikate, transparente, detaljrike overflater utført i en behagelig dempet palett av naturfarger.

Zukauskaite tar gjerne utgangspunkt i stedet hun stiller ut når hun planlegger en utstilling, og denne gangen har hun sett mot lagene i norsk natur, skygger og stemning for å oppnå en empatisk kontakt med stedet. I de grå, brune, blå bildene kan vi nå inn til lyden av naturen, den monotone lyden av trevirke. Mellomlagslyd tar opp stillheten i øyeblikket, en stillhet som ikke er stille og som ikke hviler. Pauser som er fulle av ord. Kunstneren forsøker å oppnå en stillhetens lydbilde, en hvisken av ord istedenfor fraser.

Neringa Zukauskaite er utdannet ved Kunstakademiet i Vilnius. Hun har tidligere vært gjestekunstner ved Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim i 2002 hvor hun også stilte ut i Trondhjems kunstforening. Vi ønsker henne velkommen tilbake, og velkommen til åpning torsdag 30. Mai

Sted
Trondhjems Kunstforening
Bispegata 9A, 7013 Trondheim, Norge
Notater: 1. etasje
Arrangører
Trondhjems Kunstforening
post@tkf.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by