MoE - vi som elsket kaos

MoE - vi som elsket kaos

Detaljer

en utstilling om bandet MoE, gjør-det-selv-kultur og møter mellom mennesker i en verden i endring.

 

«MoE – Vi som elsket kaos» er en utstilling som viser en alternativ måte å jobbe og formidle musikk på. En nettverksbasert «gjør-det-selv»-metode med historiske røtter innen deler av undergrunnsmusikkscenen, der flat maktstruktur, kunstnerisk dialog og samarbeid er viktige premisser for musikken. Utstillingen er en historie om nettverk på tvers av landegrenser, om reiser, mat, møter med mennesker, dedikasjon og vilje til å gjøre ting selv. En livsstil og et yrke som har møtt betydelige utfordringer siden koronapandemien i 2020. Utstillingen er et samarbeid mellom MoE, Rockheim og multikunstneren Lasse Marhaug. Marhaug har siden 1990-tallet vært en av Norges fremste lydkunstnere, og vært ansvarlig for MoEs visuelle uttrykk på en rekke utgivelser.

 

Guro Skumsnes Moe og Håvard Skaset startet MoE i 2008. De hadde allerede lang fartstid som musikere med ulike musikalske uttrykk. Med MoE samlet de sine erfaringer innenfor et musikalsk uttrykk preget av blytung fysisk støy-rock. 15 år senere har MoE turnert verden rundt, produsert over 20 utgivelser og deltatt i en rekke samarbeidsprosjekter med andre artister. Fra starten har bandet valgt å utøve og formidle sin musikk på siden av den kommersielle musikkindustrien. De produserer og gir ut musikken på eget plateselskap, booker turnéene selv, og spiller i deler av verden hvor norske artister vanligvis ikke ferdes.

Denne måten å jobbe på handler om samarbeid mellom mennesker, og måltidet er en viktig del av møtene mellom musikere, arrangører og kulturer. MoE har samlet inn oppskrifter fra sine reiser verden over, og disse utgjør en oppskrifts-fanzine som vil gis ut i forbindelse med utstillingsåpning

I 2020 stengte verden. Gjør-det-selv-kulturen som har vært avhengig av nettverk, reiseruter og fysiske møter ble hardt rammet. Selv om noen land har begynt gjenåpningen, er det en ny virkelighet som nå møter turnerende musikere og kulturarbeidere. Hva vil skje med mellommenneskelig utveksling og samarbeid i en verden som kanskje aldri vil bli som før?

 

Rockheim Galleri fra 28. januar 2022 til september 2023.

Mer info
Lagre i kalenderen min
Sted
Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk
Rockheim galleri
Brattørkaia 14
7010 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.