Claire Lefilliâtre
Dette arrangementet har passert
torsdag, februar 2, 2023 7:30 PM - 9:30 PM

Monteverdi og Venetiansk Opera

Detaljer

Opera Venezia

 

En sammensatt opera med musikk fra Venezia, av Monterverdi og hans kolleger.

 

Monteverdi er uten tvil den store mesteren når operaen fødes i Italia ved begynnelsen 1600-tallet med verket Orfeo. Alle operaene han skriver senere er tapt, frem til «Il ritorno d’Ulisse in Patria» som ble fremført i Venezia i 1640. Opera-genren utvikles enormt nettopp i Venezia, ettersom det her åpnes for et betalende publikum. Frem til da hadde opera vært et lite fenomen, mest spilt ved noen få, lukkede hoff. Nå blir opera synonymt med Venezia, og komponistene strømmer til den nye genren som snart skal nå hele Europa og bli til den verdensomspennende kunstformen vi kjenner i dag.

 

Vi får her oppleve den overstrømmende musikk-gleden som flommet over i det operaen vokste frem. Vi får høre et utvalg musikk av de viktigste komponistene i Venezia. Kjærlighet og lyst, og Monteverdis fantastiske musikk står i sentrum i denne forestillingen med fire glitrende stjernesolister av høyt internasjonalt format. Mest av alt er det stemmene som her får briljere. Cembalisten og dirigenten Stéphane Fuget har med sitt nyetablerte ensemble Les Épopées på rekordtid etablert seg som en av vår tids fremste tolkere av Monterverdis musikk. Han har satt sammen noen av de aller fremste sangerne i dette repertoaret for en herlig reise gjennom Venezias opera, med den virtuose tenoren Cyril Auvity og den ekstravagante sopranen Claire Lefilliâtre i spissen.

 

Utøvere

 Claire Lefilliâtre, soprano 

Isabelle Druet, mezzo-soprano 

Mélodie Ruvio, alto 

Cyril Auvity, ténor

Les épopées (orkester) 

Stéphane Fuget (cembalo og dirigent)

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Vanlig
kr 480,-
Arrangementet på Facebook
Sted
Frimurerlogen
Kongens gate 3 Trondheim 7011

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.