-
Dette arrangementet har passert
lørdag, januar 28, 2023 6:30 PM - 7:45 PM

MORAL IFØLGE MEDEA av Athena Farrokhzad

Detaljer

DET ER INGEN MOR I MORAL

Når Medea entrer scenen kan man spørre seg om det i det hele tatt er noe mer å si. Dette er kvinnen som drepte sine barn for å hevne mannen hun elsket. Hvordan kan hun ta ordet og insistere på retten til å bli hørt, til å diskutere?

Moralen følger henne med sylskarpt blikk. Men hvilken moral kan det i det hele tatt være snakk om, når en så grusom handling er utført?

Den svensk-iranske dramatikeren Athena Farrokhzad gir en ny stemme til den klassiske Medea – denne mytologiske og sterkt kritiserte kvinnen hvis gjerninger oppleves naturstridige. I Farrokhzads verk, som starter der Evripides’ 2500 år gamle verk Medea slutter, møter hun Moralens kritiske blikk i et språklig intenst og poetisk drivende landskap. Farrokhzad er en prisbelønnet forfatter, poet og litteraturkritiker som i tillegg har jobbet som dramatiker siden debuten i 2013.

Det er Saila Hyttinen som har regi. Hun er en del av det kunstneriske lederskapet i kompaniet Verk Produksjoner, hvor hun også jobber som regissør, danser og skuespiller. Kompaniet har skapt sin egen nisje i nordisk teater og har mottatt Heddaprisen to ganger. Høsten 2022 dramatiserte hun den kritikerroste forestillingen Markens grøde på Trøndelag Teater sammen med Fredrik Hannestad.

Oversatt av Kathrine Nedrejord
Rettigheter: Colombine Teaterförlag

Mer info
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
Vanlig
kr 300,-
Student
kr 180,-
Arrangører
Sted
Trøndelag Teater
Teaterkjelleren
Prinsens Gate 20
7012 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.