MORAL IFØLGE MEDEA av Athena Farrokhzad

-
MORAL IFØLGE MEDEA av Athena Farrokhzad
28 januar 2023, 17:30
Trøndelag Teater
Billetter
Theater / Show

DET ER INGEN MOR I MORAL

Når Medea entrer scenen kan man spørre seg om det i det hele tatt er noe mer å si. Dette er kvinnen som drepte sine barn for å hevne mannen hun elsket. Hvordan kan hun ta ordet og insistere på retten til å bli hørt, til å diskutere?

Moralen følger henne med sylskarpt blikk. Men hvilken moral kan det i det hele tatt være snakk om, når en så grusom handling er utført?

Den svensk-iranske dramatikeren Athena Farrokhzad gir en ny stemme til den klassiske Medea – denne mytologiske og sterkt kritiserte kvinnen hvis gjerninger oppleves naturstridige. I Farrokhzads verk, som starter der Evripides’ 2500 år gamle verk Medea slutter, møter hun Moralens kritiske blikk i et språklig intenst og poetisk drivende landskap. Farrokhzad er en prisbelønnet forfatter, poet og litteraturkritiker som i tillegg har jobbet som dramatiker siden debuten i 2013.

Det er Saila Hyttinen som har regi. Hun er en del av det kunstneriske lederskapet i kompaniet Verk Produksjoner, hvor hun også jobber som regissør, danser og skuespiller. Kompaniet har skapt sin egen nisje i nordisk teater og har mottatt Heddaprisen to ganger. Høsten 2022 dramatiserte hun den kritikerroste forestillingen Markens grøde på Trøndelag Teater sammen med Fredrik Hannestad.

Oversatt av Kathrine Nedrejord
Rettigheter: Colombine Teaterförlag

Sted
Arrangører
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by