Multiplié dansefestival 2024

Multiplié dansefestival 2024, 13. - 20. april 2024 i Trondheim
Dette arrangementet har passert
Multiplié dansefestival 2024
13 april 2024
Rosendal Teater
Billetter
Festival
Theater / Show
Dance
Course

La oss møtes på dansegulvet!

DansiT – Koreografisk senter ønsker velkommen til Multiplié Dansefestival 2024! I år feirer vi også en spesiell anledning, da det er 20 år siden festivalen ble arrangert for første gang – den gang under navnet Trondheim Community Dance Festival.

Det er vanskelig å tro at det allerede har gått 20 år siden festivalen ble etablert, som et sted hvor ulike uttrykk, kropper og erfaringer kunne møtes. Tyve år senere forplikter vi oss fortsatt til denne visjonen og nødvendigheten, og presenterer en samling av forestillinger som utfordrer konvensjonelle oppfatninger om danseteknikk, estetikk, koreografi og ulike scenekunstpraksiser.

I årets utgave av Multiplié vil du treffe kunstnerne som utforsker hvordan vi eksisterer og samhandler både i våre egne kropper, i forhold til hverandre og samfunnet rundt oss. Gjennom sitt arbeid presenterer de ideer og verdier som vi håper og ønsker skal være mer til stede i alles hverdag.

En dansefestival er ikke komplett uten fest med masse dans! I løpet av åpningshelgen tilbyr vi ulike danseaktiviteter som alle kan delta i. DansiT-salongen gir rom både for diskusjon og for å danse, og våre åpnings- og avslutningsfester – med fantastiske DJ-er – vil sørge for at dansegulvet er stedet du ønsker å være.

Gjennom hele Multipliés historie har vi hatt fokus på å utvide, utfordre, tøye og bøye grensene for hva dans kan være og for hvem. Vi legger derfor også stor vekt på tilgjengelighet for et mangfoldig publikum, og tilbyr ulike tiltak for inkludering gjennom hele festivalen.

Vi mener at det å danse er fantastisk, og at dans er en av de mest tilgjengelige kunstformene som fins. Samtidig er dansen fortsatt en eksklusiv kunstform når det kommer til profesjonalisering. Multiplié dansefestival ble etablert for å utfordre denne normen, og 20 år senere opplever vi fortsatt dette som svært nødvendig. Barrierer må kontinuerlig og konstant utfordres på alle nivåer, både på scenen og på dansegulvet. 

Vi håper du blir med på begge deler i april, både som publikummer på festivalen og ved å hive deg med på gulvet – som den vakre og unike danseren du er.

Her finner du program og mer info:
https://dansit.no/aktiviteter/multiplie-dansefestival-2024/ 

Sted
Rosendal Teater
Innherredsveien 73, 7043 Trondheim, Norge
Notater: HAVET, Kunsthall Trondheim
Arrangører
Rosendal Teater
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by