Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Nå løper vi

14. nov @ 19.00 - 20.00

“Dette er søsteren min. Hvis hun hadde vært et dyr, hadde hun vært en marihøne. Hvis hun hadde vært et våpen, hadde hun vært en håndgranat.”

I 1986 flykter åtte år gamle Sara og tre år gamle Buzhan fra sitt hjem i irakisk Kurdistan. Saddam Hussein har erklært Kurdistan for «forbudt område», og til og med ville dyr blir skutt. Søskenparet er på flukt i 8 år før de får asyl i Norge, de vokser opp i Tønsberg og begge utdanner seg til skuespillere.

I Nå løper vi møter vi Sara og Buzhan som forteller sin dramatiske historie med humor og musikalitet i denne høyst aktuelle forestillingen, og kritikerne er sterkt berørte av denne nære og autentiske fortellingen: «”Nå løper vi” er et stykke som brenner. Teater som brenner når verden brenner. Forestillingen er bokstavelig talt smertelig aktuell. Pia Maria Roll, Sara og Buzhan Baban binder oss fast, og tvinger oss til å se» (Mariken Lauvstad på Periskop)

Pia Maria Roll har gjort seg bemerket som en landets mest markante teaterkunstnere og har mottatt flere priser for sine dokumentariske forestillinger. Dette er hennes første forestilling for et barne- og ungdomspublikum.

Regi: Pia Maria Roll

Med. Sara Baban og Buzhan Baban

Manus: Sara og Buzhan Baban og Pia Maria Roll

Dramaturg: Kai Johnsen

Koreograf: Helle Siljeholm

Scenograf: Jennie Bringaker Hagevik

Produsent: Catherine Haanes

Lyd: Jon Platou

Musikk: Domene

Lys: Ida Andersson

Nå løper vi er co-produsert med Brageteatret og Teater Ibsen, og er støttet av Norsk Kulturråd. Forestillingen inngår i forskning- og utviklingsprosjektet SceSam.

Foto/Photo: Ingrid Eggen Denne visningen av Nå løper vi er støttet av Kulturrådet – gjestespillstøtte, Trondheim Dokumentarfestival, Kultursenteret ISAK, Trondheim Kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

EventTrondheim Dokumentarfestival

Detaljer

Dato:
14. nov
Tid:
19.00 - 20.00
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 200,- / 150,-
Aldersgrense:
10 år
Se festivalprogram her:
Trondheim Dokumentarfestival

Arrangører

Propellen Teater
Trondheim dokumentarfestival
Kultursenteret ISAK

Sted

Kultursenteret ISAK
Kultursenteret ISAK, Prinsens gate 44
Trondheim, Sør-Trøndelag 7004
+ Google Map
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her