-
Dette arrangementet har passert
tirsdag, mars 1, 2022 7:30 PM

NOKON KJEM TIL Å KOME av Jon Fosse

Detaljer

Parforholdets horrorkomedie

Skremmende. Underholdende. Patetisk. Med gjentakelsens komikk dykker vi ned i angsten og sjalusiens irrganger.

Ho og Han har kjøpt et gammelt hus ved havet. De skal isolere seg for å kunne gå helt opp i hverandre, i intens og ren tosomhet. I trygg avstand fra sine tidligere liv skal de gi hverandre en ny start. Idyllen slår umiddelbart sprekker. Uroen eskalerer idet deres eneste nabo lunter inn på tunet. Og innerst, i sovekammerset, har forrige eier satt igjen en halvfull og stinkende pissepotte. 

Nokon kjem til å kome var det første dramaet Jon Fosse skrev, på
vinteren 1993. Siden har han gjennom et tjuetalls stykker befestet sin posisjon som en av de største dramatikere i Norge etter Henrik Ibsen. Sigurd Ziegler skal med denne forestilling ha sin regidebut på et profesjonelt produserende teater, etter endt utdannelse på Kunsthøgskolen i Oslo Han ønsker å løfte fram humoren i Fosses tekst, og samtidig det eksistensielle dramaet det er å flykte fra seg selv og inn i et annet menneske. I følge Ziegler er det et «sårt og grunnleggende menneskelig prosjekt, men også umulig og latterlig, på en melankolsk måte».   

Med seg har han Norunn Standal, som har mottatt flere priser for sin lysdesign og scenografi. Hun skal omskape Studioscenen til en isolert øy omgitt av publikum, hvor huset langsomt kan krakelere. På scenen får skuespillerne Hans Petter Nilsen, Carl Martin Eggesbø og Madalena Sousa Helly-Hansen bryne seg som paret og den pågående mannen i nabohuset, i et lunefullt og keitete absurd univers.    

 

Mer info
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
Vanlig
kr 340,-
Redusert
kr 170,-
Arrangører
Sted
Trøndelag Teater
Studioscenen
Prinsens Gate 20
7012 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.