Omvisning: Øystein Ekroll fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider

Grotesker lånt fra Nidarosdomen.
Omvisning: Øystein Ekroll fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
3 mars 2024, 12:30
Kunsthall Trondheim
Guided Tour
Family
Gallery / Museum
Senior
Nysgjerrig på de underlige steinskulpturene som titter ut gjennom vinduet på Kunsthallen?
Disse er grotesker laget på starten av 1900-tallet, som tidligere var en del av Nidarosdomen, men som ble skadet under brannen i Erkebispegården i 1983.

Søndag 3. mars kl. 13.30 vi har invitert arkeolog og mesterformidlerØystein Ekroll ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider til å lære oss mer om historiene knyttet til de brente steiene fra Nidarosdomen, som nå har midlertidig flyttet inn i Kunsthallens lokaler.

Omvisningen er gratis, åpen for all og holdes på norsk.

Varmt velkommen!
__

Inspirert av Kunsthall Trondheims tidligere liv som brannstasjon, samt Trondheims historie som en by formet av brann – noe vi ser spor av i byens nåværende utforming – viser Tongues of Fire artefakter fra viktige branner i byens historie.

En av disse brannene, som slukte deler av Erkebispegården i 1983, er representert av en samling vannspyere og andre grotesker i stein fra tidlig 1900-tall, som prydet Nidarosdomen til de ble skadet i brannen. Hendelsen endret farge og tekstur på skulpturene fra kjølige gråtoner til rustrød oransje. Disse utskjæringene reflekteres i flere andre gjenstander på lån fra katedralen fra 1100-tallet. Hver av dem vitner på sin egen måte om Trondheims tilknytning til både det som har brent og det som brenner.

Kunstnerne i utstillingen er Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, John Gerrard, Noémie Goudal, Lungiswa Gqunta, Agnieszka Kurant, Ana Mendieta, Tuda Muda, Tuan Andrew Nguyen, Gala Porras-Kim, The Atlas Group i samarbeid med Walid Raad, Hannah Ryggen, Sin Wai Kin, og Thu Van Tran.


Les mer om utstillingen her: https://kunsthalltrondheim.no/no/arrangementer/omvisning-med-oystein-ekroll-fra-nidaros-domkirkes-restaureringsarbeider" target="_blank">https://kunsthalltrondheim.no/no/arrangementer/omvisning-med-oystein-ekroll-fra-nidaros-domkirkes-restaureringsarbeider


Utstillingen er støttet av Fritt Ord og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO).
Sted
Arrangører
Kunsthall Trondheim
http://kunsthalltrondheim.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by