Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Per Formo: Dobbelsyn – malerier og trykk

10. nov @ 10.00 - 22.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

Trondhjems Kunstforening har gleden av å innlede høstsesongen med Per Formos separatutstilling «Dobbelsyn – malerier og trykk 2017 – 18».

Synet fungerer ofte i større grad som et automatisert filter mot inntrykk enn som en åpen kanal til ny erfaring av det synlige, sier kunstneren. For å skape en oversiktlig orden i et kaos av synsinntrykk, har vi ubevisst skapt oss regler på hvordan verden skal se ut, hva som passer inn og hva som ikke passer, der det som passer inn blir sett og det som ikke passer blir oversett. 

Per Formo er genuint opptatt av det å se, og har viet sin kunstpraksis til å oppfordre oss til å utforske synserfaringen. Foran bildene til Per Formo må man se, og så se igjen – på en annen måte. Kunstneren ønsker å lage bilder som ikke er statiske, bilder som kan etablere en labil og flertydig visuell situasjon for derved å sabotere synets behov for gjenkjenning av entydig definerte enheter.

Men for å oppleve Formos arbeid må man gi seg tid til å leve i det visuelle for en stund. Det er der verkene åpner seg, litt etter litt. Med utgangspunkt i definerte regler, skaper kunstneren verk innenfor en begrensede struktur. Hvordan kan man frigjøre synet med utgangspunkt i selvpålagte begrensninger? Hensikten med reglene er i følge kunstneren en måte å fristille seg fra inngrodde vaner og måter å gjøre ting på.

Bildene i utstillingen “Dobbelsyn” viser arbeider fra to ulike grupper bilder med arbeidstitlene “Linjevokabular” og “Proporsjonsmoduler” og kan forhåpentligvis fungere som en stimulans til å forsøke å betrakte alt på nytt og på nye måter. Ingen ting kan tas for gitt. De er også en oppfordring til å nyte synets gleder, lysten ved det synlige, skjønnheten i den synlige verden.

Detaljer

Dato:
10. nov
Tid:
10.00 - 22.00
Arrangement Kategori:
Pris:
Fri adgang

Arrangør

Trondhjems Kunstforening
E-post:
Nettsted:
www.tkf.no

Sted

Trondhjems Kunstforening/ Café Ni Muser
Bispegata 9A
Trondheim, 7013
+ Google Map
Nettsted:
http://tkf.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her