Stillbilde fra Phantom of the Paradise
Dette arrangementet har passert
onsdag, oktober 27, 2021 6:00 PM - 7:31 PM

Phantom of the Paradise (1974)

Detaljer

Før Brian De Palma slo igjennom med Carrie, Scarface og The Untouchables, lagde han denne eksploderende bløtkaken av en rockehorrorkomedie. 

 

I filmen møter vi komponisten Winslow Leach (William Finley) som drømmer om å slå gjennom med sitt livsverk, en rockeopera basert på legenden om Faust. Winslows liv faller i grus når den skruppelløse musikkmogulen Swan (Paul Williams) stjeler arbeidet hans for å bruke det i åpningsshowet til konserthuset The Paradise.

 

Den en gang så naive komponisten er sulten på hevn, og etter en bisarr ulykke, forvandles han til – ja, du gjettet riktig – the Phantom of the Paradise. Med uglemaske, svart kappe og metalltenner, setter han i gang en manisk og destruktiv kamp for å oppnå rettferdighet.

 

Brian De Palmas Phantom of the Paradise er verket til en ung og entusiastisk filmskaper med tusen ideer og boblende formidlingsglede. Det er så mye plott her at det nesten blir for mye. Men bare nesten.

 

Den samme overfloden finner vi i musikken, komponert av Paul Williams, som også spiller Swan i filmen. Sangnumrene er mange og lange, og er som en kavalkade av populære musikkstiler fra filmens samtid og nære fortid. Her serveres alt fra ballader og 60-talls pop-pastisjer til glamrock og powerpop.

 

Da filmen hadde premiere i 1974, var anmeldelsene negative og publikum fraværende. I ettertid har den fått en viss kultstatus, men den lever stadig i skyggen av Rocky Horror Picture Show som dukket opp et år senere. Det håper vi å gjøre noe med.

 

 

OBS! Visningen begynner presis 18.00. 

Engelsk tale, utekstet

 

 

KLUBB? MEDLEMSKAP?

Trondheim Filmklubb er en ideell forening med tilknytning til Norges Filmklubbforbund. 

For å se film i en filmklubb, må du være filmklubbmedlem. Det er det veldig lett å bli: Når du kjøper billett, velg alternativet "Medlemskort inkl. billett". Når du kommer til visningen, får du medlemskort og vi registrerer deg i medlemsregisteret vårt. Medlemskapet varer ut semesteret.

 

Hva vil det si å være medlem?

Et medlemskap betyr bare at du har mulighet til å se filmene vi viser - på samme måte som medlemskap på et treningssenter gir deg mulighet til å trene der. Du binder deg ikke til noe, og det er ingen automatisk fornyelse.

 

Er du medlem i en filmklubb, har du også tilgang på visningene i alle andre filmklubber. Du trenger altså bare å kjøpe medlemskap i én filmklubb.

 

Trondheim Filmklubb samarbeider med Cinemateket i Trondheim, men er ikke en del av Cinemateket. Har du A-kort eller medlemskort hos Cinemateket, er imidlertid medlemskap i filmklubben inkludert.

Mer info
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
100,- / 70,-
Arrangementet på Facebook
Aldersbegrensninger
Fra 15 år
Sted
Nova Kino
Sal 2
Olav Tryggvasons Gate 5
7011 Trondheim

trd.events

Wondering what's going on in Trondheim? Here you will get updates on the Trondheim's cultural life.