This event has passed

Folkemøte om offentlige rom på Nyhavna

15. juni 2019
11:00 AM - 1:00 PM
De offentlige rommene er steder der vi kan møtes, steder vi oppsøker og reiser gjennom, steder der vi kan være aktive, eller slappe av. De er fellesskapets rom, og er en av de viktigste identitetsskapende elementene for byen. Hva slags identitet skal byrommene i den nye bydelen på Nyhavna gi? Hvordan kan de berike hverdagen både for de nye beboerne som skal komme, og for hele Trondheims befolkning?

Disse spørsmålene har fire team med White/ DRDH, Agraff/ Rallar/ False Mirror Office, Mad/ BOGL/ Holt O´Brien og Skajaa/ EFFEKT/ Urgent Agency, samt et studentteam fra NTNU fakultet for arkitektur og design, jobbet med i vår. På Hendelser på Nyhavna presenterer de forslagene sine for framtidens byrom på Nyhavna for første gang. Sammen med Trondhjems arkitektforening inviterer Trondheim Havn, Bane NOR Eiendom og Trondheim Kommune til presentasjoner og debatt om byutvikling den 15.6. klokken 13 i Dora 1. Havnesjef Knut Thomas Kusslid og Rådmann Morten Wolden ønsker velkommen.

BAKGRUNN:
Med Nyhavna har Trondheim en unik mulighet til å utvikle en fremtidsrettet og særegen bydel ved vannet. Et steg videre for utviklingen er å sikre at bydelen får gode offentlige rom, som hele byen kan ha glede av. For å få ideer for byrom, parker, gater og kaikanter i framtidens Nyhavna, har Trondheim kommune, Trondheim havn og Bane NOR eiendom gått sammen om å arrangere et parallelloppdrag. Fire team ble valgt ut for å delta, og i tillegg stiller NTNU fakultet for arkitektur og design med et team. De har siden 15. februar tegnet hvert sitt forslag.

15. juni får vi for første gang se deres anbefalinger for Nyhavna! Forslagene blir samtidig utstilt, og etter presentasjonene blir det debatt med teamene, politikere og fagpersoner. Utstillingen holder åpent til 17.00, og vi håper mange vil bli med og gi tilbakemeldinger på forslagene til oss under utstillingen.

Seminaret arrangeres av Trondheim Havn, Bane NOR eiendom og Trondheim kommune i samarbeid med TAF og NTNU.

PROGRAM:
11.00 Dørene til utstillingen åpner
13.00 Havnedirektør Knut Thomas Kusslid og Rådmann Morten Wolden ønsker velkommen
13.15 Teamene presenterer sine forslag for offentlige rom på Nyhavna
14.10 Debatt
15.00 - 17.00 Utstillingen holder åpent og vi inviterer alle som vil til å diskutere forslagene og framtidens Nyhavna videre med oss og teamene.
Dora 1 (ved havnebassenget)
Maskinistgata
Nyhavna Trondheim 7042