Tobias Liljedahl i Nidelva.
Dette arrangementet har passert
lørdag, august 14, 2021 9:00 AM

Prosjekt 2021: Nidelven 2021

Detaljer

Nidelven 2021 
av Tobias Liljedahl 
 

Tid: 14.-30. august 
Sted: Følg med på nett for detaljer 


Nidelven 2021 er en del av Prosjekt 2021, som er fem midlertidige kunstprosjekter i Midtbyen, i regi av NTNU, Trondheim kommune, og Midtbyen Management.

 

(For full tekst, se Nidelven 2021 på nett

Da jeg kom til Trondheim for første gang, i august 2011, hadde jeg med meg en gummibåt. Det var en liten leke-gummibåt som jeg hadde kjøpt med meg fra Gøteborg.

Jeg skulle på opptaksprøve på Kunstakademiet i Trondheim og hadde bestemt meg for å produsere et verk som involverte at jeg padlet i gummibåt på en eller annen vannmasse. Da visste jeg ikke en gang at det fantes en elv i Trondheim, men jeg regnet med å finne noen form for vann å padle i.
 

Nå skal jeg tilbake til elven i arbeidet med Prosjekt 2021. Jeg tenker fortsatt at elven er viktig for å bli kjent med byen, men denne gangen skal jeg ikke bare padle på den.


I sommer skal jeg gå tur langs elven, snakke med folk, møte fugler, vade i strandkanten og dykke i byarkivet. Denne sommeren skal jeg endelig komme til bunns i det spørsmålet jeg hadde i 2011, men som jeg enda ikke hadde formulert: Hva slags sted er Nidelven?


Nå som pandemisommer nummer to nærmer seg, passer det bedre enn noensinne å undersøke de lokale byrommene, og da er byens lengste rom kanskje også det mest spennende?

 

--

Alle kunstprosjektene er gratis og åpne for publikum i perioden juni til ut august.

 

 

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Arrangementet på Facebook
Sted
Nidelva
Dette foregår ved Nidelva.
Bakke Bru 7011
Trondheim

trd.events

Wondering what's going on in Trondheim? Here you will get updates on the Trondheim's cultural life.