Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Randi Nygård

16. feb @ 12.00 - 16.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

«Isbreen pustar mens vi leitar etter den arktiske tåka»

Randi Nygård er interessert i usynlige, tilfeldige eller irrasjonelle sammenhenger i fakta, på tvers av språk, naturvitenskap og samfunnskunnskap. Hun utforsker disse sammenhengene gjennom tegninger, video, skulptur og tredimensjonale collager. De siste årene har Nygård blant annet sett på den språklige og visuelle koblingen mellom økonomi og økologi, mellom planter og planeter, og sett på forhold mellom teorier om tid og mønster i naturen.

I hennes collager blir omriss av rom, figurer og mønster skåret ut og opp av fotografier, bøker eller magasiner, slik at deler av landskap, historie, tid, steder og mennesker møtes i en blanding av figurasjon og abstraksjon. Som skulpturelle bøker der de tidligere adskilte sidene er brettet utover i hverandre, skapes nye komplekse møter mellom bildene. I denne utstillingen viser Nygård blant annet arbeider som utforsker det paradoksale forholdet mellom vekst i økonomi og jordas begrensede naturressurser, språklige og visuelle sammenhenger mellom planter og planeter, og verk om at isbreer puster og biologisk liv faller fra himmelen og at tid muligvis ikke konstant går, men oppstår mellom ting.

Randi Nygård (f. 1977) bor og arbeider i Oslo og Berlin. Hun er utdannet ved Konsthögskolan i Malmö (2005) og Kunstakademiet i Trondheim (2006).

http://www.randinygard.com/

Detaljer

Dato:
16. feb
Tid:
12.00 - 16.00
Arrangement Category:
Pris:
Fri adgang

URL arrangement

Mer info:
http://www.samtidskunst.no/

Arrangør

Trøndelag Senter for Samtidskunst
E-post:
Nettsted:
www.samtidskunst.no

Sted

Trøndelag Senter for Samtidskunst
Fjordgata 11
Trondheim, Sør-Trøndelag 7010
Tlf:
73524910
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her