Tron Westberg, Torill Jørgensen, Rolf Feragen og Magne Haugom
Dette arrangementet har passert
mandag, oktober 25, 2021 7:00 PM - 8:30 PM

Rørospols - en arkivdansekonsert

Detaljer
Bli med på et dykk inn i rørospolsens indre liv og historie! Supermusikerne Tron Steffen Westberg og Magne Haugom, danseren Torill Jørgensen, og danseren og musikeren Rolf Feragen, under ledelse av Siri Mæland og Marit Vestrum, inviterer deg til å bli med når vi utforsker rørospolsens univers på en måte som aldri har blitt gjort tidligere. Hva er egentlig rørospols, hvilke trekk er med tradisjonen fra gammelt av og hvordan har den utviklet seg?

Danseforsker Siri Mæland og arkivformidler Marit Vestrum ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans vil vise arkivopptak og diskutere stil i spel og dans med musikerne og danserne. Sammen skal vi kjenne på rytmene og fremdriften i dansen. Ved hjelp av arkivmateriale, forskning, levende dans og musikk setter vi spotlight på rørospolsen. Dette blir en fantastisk kveld der du får sjansen til å utforske rørospolsen gjennom å høre på spel, se på dans og å danse selv.

Vi lover en opplevelsesrik kveld med masse spennende og nyskapende innhold! Arrangementet passer for alle som er interessert i folkedans og folkemusikk.

Magne Haugom er oppvokst i et rikt spellmannsmiljø i Fjellbygda Brekken. Han har lært leker og slåtter fra ulike spellmenn, blant annet Annar Gjelten, Jørgen Tamnes og Annar Sundt. Han har også arbeidet med gamle opptak av Anders Sjøvoll (post-Anders). Tron Steffen Westberg er en av landets fremste solospelemenn, og tradisjonsbærer i Rørosområdet. Han har vunnet kappleiker og gitt ut soloplater, og han har fordypet seg i tradisjonene etter bl. a. Henning Trøen. Magne og Tron har spilt sammen i mange år, og sammen har de inspirert hverandre med grovt og grant felespill, og dykket dypt inn i tradisjonene fra Brekken og Røros-området. Når disse to spiller til dans skal det godt gjøres å sitte stille!

Torill Jørgensen er fra Røros og danser i Røros Folkedanslag. Hun har folkedansutdanning fra NTNU, og ivrer for den sosiale samdansen. Hun er en populær kursholder og danseformidler i regionen. Rolf Feragen begynte å spille trekkspill tidlig, og da han begynte å spille pols fant han ut at det er lurt å lære seg dansen samtidig. Siden har han både vært en aktiv musiker og danser, og holdt utallige kurs, gjerne sammen med Torill.


Arrangører: Norsk senter for folkemusikk og folkedans ved Arkivformidling Trøndelag og Museene danser, og TrondheimFOLK
Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
250,- / 130,-
Arrangementet på Facebook
Arrangører
TrondheimFOLK
Sted
Rockheim
Brattørkaia 14 Trondheim

trd.events

Wondering what's going on in Trondheim? Here you will get updates on the Trondheim's cultural life.